Tööle asub kaks noort pastorit

Avaldatud 13.1.2010, autor Tõnu Jugar

AKELi juhatus tegi ettepaneku Marge Randlepale asuda tööle pastori kohustustes Keila ja Rapla koguduses.

Kogudusejuhtidena oleme õnnelikud, et meil on noori inimesi, kes mõtlevad tõsiselt misjonitööle, kaasa arvatud enese ettevalmistusele pastoriametiks. Teadaolevalt alustab Andres Ploompuu, pärast oma õpingute lõpetamist Inglismaal teoloogiamagistrina, jaanuarikuust tööd Võru adventkoguduses. Veebruarist alustab oma esimesel töökohal Marge Randlepp, kes omab bakalaureusekraadi teoloogias ning kindlasti jätkab oma õpinguid. Samal ajal tuleb vanema põlvkonna pastoritel loovutada oma ametikoht noorematele ning ma usun, et seda teeb iga staažikas pastor rõõmuga, kuna on ju iga pastori üheks eesmärgiks, et tema jälgedesse astuksid noored ja energilised kolleegid.

Alanud, 2010. aastast on pensionile jäänud pastorid Aarne Kriisk ja Heino Lukk. Siinkohal väljendan AKELi nimel sügavat tänu vend Aarne Kriiskile, kes on pühendanud oma elu Issanda teenimisele ja on 40 aastat teeninud kogudust vaimulikuna väga erinevatel ametkohtadel: koguduse pastori, liidu esimehe ja peasekretärina, Balti uniooni laekuri ja peasekretärina. Eriti suure panuse on pastor Aarne andnud Tallinna adventkoguduse arengusse ja muussegi, kuid kõigi tema teenete üleslugemine läheks antud kontekstis liiga pikale.

Samad tänusõnad ja sügav lugupidamine armsale vend Heinole, kes on samuti pühendanud oma elu Issanda tööle. 38 aasta jooksul on Heino teeninud erinevaid kogudusi Eestis pastorina ning on ka mitmed aastad töötanud liidu peasekretärina.

Soovin Jumala õnnistusi ja jätkuvat energiat kõigile töötegijatele, nii tegevpastoritele kui ka pastoritele emerituuris, samuti kõigile teistele, kelle südames põleb evangeeliumi armastuseleek!

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat