Inglismaal asuv koguduse kirjastus tähistas 140. aastapäeva

Avaldatud 7.10.2024, allikas TEDNews

8. septembril kogunesid kogudusejuhid, -liikmed ja külalised koguduse kirjastuse Stanborough Pressi juures Granthamis Inglismaal, et tähistada kirjastuse 140. aastapäeva.

Üritus, mis langes kokku iga-aastase Stanborough Pressi avatud uste päevaga, juhtis osalejate tähelepanu Jumala püsivale ettenägelikkusele läbi aastakümnete. Kirjastuse juhid ja töötajad uuendasid oma pühendumust koguduse kirjastustöödele Ühendkuningriigis ja väljaspool.

„Peakonverents asutas meid 140 aastat tagasi missiooniga,“ ütles praegune Stanborough Pressi peadirektor Elisabeth Sangüesa. „See missioon oli levitada Jumala Sõna väljaspool USAd, Inglismaa territooriumidel. See on olnud meie mandaat alates 1884. aastast.“

„Kirjandus jõuab sinna, kuhu me ei saa minna,“ tuletas Briti liidu esimees Eglan Brooks pidupäeval osalejatele meelde. „Ma arvan, et Jumal on avanud kirjanduse kaudu imelisi uksi. Ma arvan, et me peame ka edaspidi kasutama trükitutud sõna ressurssi.“

Adventkoguduse juhid mujalt maailmast, kes ei saanud isiklikult kohale tulla, saatsid oma tervitused videosõnumi kujul. „Praegu vajab maailm rohkem kui kunagi varem lootuse ja usu sõnumeid,“ ütles peakonverentsi kirjastustöö juht Almir Marroni. „Tulevikku vaadates olen kindel, et Stanborough Press mängib meie koguduse töös jätkuvalt olulist rolli.“ Peakonverentsi Ellen G. White pärandi abijuht Dwain Esmond nõustus. „Te olete suurepärane näide Jumala ustavusest,“ ütles ta. „Stanborough, teie tulevik on parem kui teie minevik,“ ütles ta Stanborough Pressi juhtidele ja töötajatele.

„Issandal on teie jaoks varuks veel imelisi asju,“ lisas Audrey Andersson, peakonverentsi asepresident. Andersson ütles, et see aastapäev on Eben-Eeseri hetk – siiani on Issand meid aidanud.

Peakonverentsi president Ted N. C. Wilson rõhutas kirjastuse missioonipõhisust. Ta ütles, et aastapäev on „võimalus näha, et Jumala missioon jätkub nii paberkandjal kui ka elektrooniliselt.  Jumal kasutab teid kõiki, kes te tähistate ja kasutate Stanborough’ poolt toodetud materjale, et edendada Jeesuse tulekut.“ Ta lisas: „Jumal palub teil kinnitada oma pühendumust kirjastustööle, kui te aitate inimestel saada Kristuse-keskset ja Piiblile keskendunud kirjandust.

Kirjastuse juht Elisabeth Sangüesa rääkis, et iga kirjastusega seotud inimene on olnud oluline lüli kirjastuse arengus ja püsimajäämises. „Paljud inimesed on tulnud enne meid, me lihtsalt ehitame edasi nende aastatepikkusele raskele tööle,“ ütles ta.

Sangüesa avaldas erilist tunnustust ka neile, kes on Stanborough Pressi juhtinud ja teeninud enne teda. Nende hulgas oli Paul Hammond (peadirektor 1984–2015). Hammond rõhutas seda, mis tema sõnul tegi Stanborough Pressis töötamise nii eriliseks. „Kõige väärtuslikum vara, mis meil on, on töötajad,“ ütles Hammond. Ühtlasi tunnistas Hammond Jumala õnnistusi kogu selle 140-aastase ajaloo jooksul. „Ma kiidan Teda selle eest,“ ütles ta, „ja olen tänulik, et Stanborough Press on jätkanud kogu maailmas tööd, et toota raamatuid, mis toovad inimesi Kristuse tundmisele.“

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat