Sündmusterohke hingamispäev Elva koguduses

Avaldatud 14.8.2024, autor Kristi Rajandu

Hingamispäev, 20. juuli polnud Elva koguduse jaoks sugugi tavapärane. Issanda sulased sättisid sammud nii lähedalt kui ka kaugelt Elva armsasse teise korruse katusekambrisse, nagu kohalikel koguduseliikmetel kombeks öelda on.
Päeva alustati hingamispäevakooliga, kus mõtiskleti ja arutati Jumala Sõna üle ning jagati lahkelt üksteisega tarkust, kogemusi ja mõtteid.

Hingamispäevakoolile järgnes jumalateenistus, kus kõnepulti astus külalispastor Ülo Pärna. Pastor Pärna jutlus oli südamlik, kaasahaarav, sütitav ja sisutihe, puudutades kuulajate südameid ja innustades neid elama julgelt ja veel sügavamalt koos Jumalaga.

Peale vaimuliku roa kosutati kohalviibijaid ka muusikaliste vahepaladega kohaliku koguduse bändi poolt.

Üks osa jumalateenistusest oli pidulik ja liigutav sündmus – kahe ustava sulase, Andres Marani ja Kristjan Rajandu ordineerimine diakoniks. Mõlemad mehed on pühendanud oma elu Jumala teenimisele ja koguduse toetamisele ning nende ordineerimine märgib olulist sammu nende vaimulikul teekonnal. Kogudus toetas palavalt kahe värske ordineeritu otsust, ühinedes siiras rõõmus õnnistuseks ja palveks, et meie kõigi Issand Jeesus saaks Andrest ja Kristjanit oma plaanide elluviimisel kasutada.

Päeva lõpetas südantsoojendav ristimistalitus, kus koguduseliikmena võeti avasüli vastu noor Tõnis Rajandu. Ristimistalituse viis läbi kohalik pastor Toivo Kaasik. Tõnise liitumine kogudusega oli kõigile rõõmus ja tähendusrikas hetk, sümboliseerides uut algust ja vaimset kasvu.

Elva koguduse liikmed ja armsad külalised läksid sel päeval laiali rahu ja rõõmuga ning seesmiselt rikastatuna, valmis uuele nädalale vastu astuma.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat