Kirikujuhid kutsuvad adventistidest naisi üksteise eest seisma

Avaldatud 4.9.2009, allikas Adventist News Network

Augustis korraldati Aafrikas tuhandetele adventistidest naistele kongress, mille eesmärgiks oli rõhutada juhtimisoskusi, haridust ja aktivismi.

Kongressi peakõneleja ülemaailmase adventkiriku naisteteenistuse juht Heather-Dawn Small kutsus naisi üksteise eest välja astuma ning mõjutama tugevalt oma kogukondi.

„Kui üles kerkivad vaesuse, ebaõigluse ja vägivalla teemad, adventistidest naised peavad sõna võtma,“ ütles Small oma kõnes. „Me peame olema esirinnas ning olema lootusetute ja kannatajate hääleks.“

Rahvusvaheline Naisteteenistuse Kongress toimus Babcocki Adventkiriku Ülikoolis Nigeerias ning oli suunatud kesk ja lääne Aafrika naistele. 4000 naist osales 25-st erinevast riigist.

„Üks asi, mida ma sellise kongressi juures eriliselt hindan on see, et need naised võtavad kõik materjalid kaasa ja naasevad nendega oma küladesse ja kogukondadesse,“ ütles Small. „Nad lähevad tagasi oma küladesse ja annavad seal informatsiooni edasi.“

Kongressil käsitleti nii vaimulikke teemasid kui ka kriitilisi valdkondi, millega Aafrika naised kokku puutuvad: vägivald, vaesus, tervise probleemid, ületöötamine, hariduse ja kirjaoskuse puudumine, selgitas lääne ja kesk Aafrika naistetöö juht Priscille Metonou.

Kongressil oli võimalik osaleda töötubades, milles käsitleti väikefirmade majandamist, investeerimist, vaimse tervise küsimusi, peretervist, juhtimist ja kirjaoskuse õpetust. „See on terviklik programm. Naised lahkuvad siit olles varustatud vaimselt, sotsiaalselt, emotsionaalselt ja mentaalselt,“ ütles Priscille Metonou.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat