Askeldajate piibliviktoriin tõi kokku lapsi üle kogu Eesti

Avaldatud 14.2.2024

Laupäeval, 10. veebruaril oli Viljandis askeldajate piibliviktoriin, tänavu pidi lugema Joosua raamatu esimest kuut ja Kohtumõistjate raamatu esimest viit peatükki. Küsimusi oli viktoriinil eri laadi: valikvastustega, lünkade täitmist ning äraarvamist, kas tegu on õige või vale väitega.

Viljandi askeldajad Tanel ja Lenna ütlesid, et viktoriin oli tore ja selle tegemisest said nad rõõmsa tuju. „Küsimustele vastata ja mõelda oli väga tore,“ ütles Tanel. „Mulle meeldisid need õige ja vale küsimused, need olid lihtsad. Lünkade täitmine on raske.“ Lennale meeldis kõige rohkem Jordani jõe küsimus.

Eliise, kes samuti käib Viljandi askeldajate klubis, ütles, et viktoriin oli põnev ja küsimused huvitavad. Lisaks sellele tegi Eliise meelest viktoriini toredaks see, et kohal olid ka sõbrad. Küsimuste keerukuse kohta ütles ta, et kuue punkti küsimused olid rasked. „Kerge oli õige ja vale vastuse ära arvamine. Väga tore oli teha!“

Rajaleidjate juht Jaanus-Janari Kogerman ütles viktoriini järel, et sport võitis. „Alati võiks rohkem askeldajaid osaleda. Seekord oli neid, kes ei saanud tulla külma ilma tõttu, oli neid, kes lõid viimasel hetkel kartma, ja oli neid, kes arvasid, et tekst on hirmus,“ ütles Jaanus-Janari osalejate arvu kommenteerides. „Aga meil oli siin hea seltskond.“

Küsimusi oli viktoriinil kokku 44 – esialgu vastati 22 küsimusele, seejärel oli lühike paus ning siis vastati veel 22 küsimusele. Ühes võistkonnas võis olla kuni viis askeldajat ja iga küsimuse vastuse üle arutamiseks oli aega kas 20 sekundit, 30 sekundit või minut. „Küsimused on koostatud Põhja-Ameerika divisjoni ja Trans-Euroopa divisjoni poolt,“ sõnas Jaanus-Janari küsimuste päritolu kohta.

Askeldajate viktoriinil võistleb iga võistkond iseendaga. „Maksimaalselt sai saada 75 punkti. Kõige rohkem saadi II koha punkte. Askeldajate ja rajaleidjate piibliviktoriinis ei võistle lapsed mitte kellegi teise, vaid iseendaga,“ selgitas Jaanus-Janari. „I koht peab teenima vähemalt 90% punktidest, II koht vähemalt 80% ja kolmas koht vähemalt 70%.“

Järgmise aasta viktoriin on Pauluse kolme kirja teemal: 1. ja 2. korintlastele ja roomlastele. „Askeldajatele on sealt teatud peatükid, rajaleidjatele terve materjal,“ ütles Jaanus-Janari ja lisas, et praegu on meil toimunud ainult askeldajate viktoriinid, kuid rajaleidjate seas pole huvilisi olnud.

Eelmisel aastal said viktoriini eelvooru võitjad minna lõppvooru Kreekasse. Tänavu keegi I koha punkte välja ei teeninud. „Praegu ei tea, mis edasi saab. Nüüd kuulame maad ja siis vaatame,“ sõnas Jaanus-Janari selle kohta, kas tänavu divisjoni viktoriinile Hollandisse ka Eesti meeskond minna saab.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat