Veebipõhine jutlustamiskoolitus

Avaldatud 15.1.2024, autor Hele Kulp

Hingamispäeviti astuvad väga mitmetes kogudustes inimeste ette Jumala Sõna avama koguduseliikmed, kelle jaoks jutlustamine ei ole põhitöö. On neid, kes on seda teinud mitmeid kordi, aga ka neid, kes on alles algajad. 20. jaanuaril algab koolitus, mis püüab vabatahtlikke kõnepidajaid kõne ettevalmistamisel ja ettekandmisel aidata.

Koolitus koosneb neljast sessioonist, millest kolm on täiesti veebipõhised ja neljas, praktiline osa, st oma jutluse ettekandmine, toimub Põltsamaa adventkirikus. Kui aga ei peaks olema võimalik Põltsamaale kohale tulla, saab oma jutluse esitada ka videosilla vahendusel. Jumalale on vaja igasuguses vormis kuulutajaid.

Õppijaid juhendavad Mervi Cederström ja Ivo Käsk. Ivo alustab sellest, kuidas üldse kõne teemani jõuda – see on alati peadmurdev ülesanne, nii kogenud kui kogenematutele sõnarääkijatele. Ivo õpetab ka jutlust ette kandma, sest hästi ette valmistatud jutlus on siiski ainult pool asja, teine pool on esitus. Mervi Cederströmi peal on kaks teemat: kommunikatsiooniprotsessi avamine ja mis põhiline, jutluse kirjutamise etapid. Praktikumi tuleb õppurite minijutlustele tagasisidet andma ka Aleksandr Tsugai.

Koolituse kuupäevad ja kellaajad on järgmised: 20. jaanuar, 2. märts, 30. märts ja 6. aprill kell 17-19. Viimase praktikumi kestus sõltub osalejate hulgast. Kui koguduses või piirkonnas on rohkem koolitusel osalejaid, soovitame loenguid koos vaadata-kuulata, sest ühiselt on mõnusam küsida ja arvamust avaldada, isegi kogemusi jagada.

Koolitusele tuleb registreeruda aadressil registreeri.advent.ee, kuhu on vaja lisada ka oma meiliaadress. Koolituse lingi Meeti keskkonnas saadan just sellele meilile. Kui on koolituse kohta täpsustavaid küsimusi, siis vastan heameelega. Hele Kulp, hele.kulp@advent.ee, tel: Tel 529 0902

Registreeri end koolitusele siin. 

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat