Eestisse saabub projekt “Järgne Piiblile”

Avaldatud 21.8.2009, allikas Meie Aeg

Alates 2008. aastast on ülemaailmse adventkiriku programmi alusel mööda maailma erinevaid maid reisimas suur Piibel. 28. augustil jõuab Piibel oma reisiga Eestimaale.

Projekt kannab nime „Follow the Bible“ – „Järgne Piiblile“. Selle eesmärgiks on innustada adventiste Piiblit lugema ning pidama tähtsaks Jumala Sõna meie usu tugevdamiseks. Riigist riiki ning kogudusest kogudusse reisib see suur nahkkaantega Piibel, jõudes lõpuks 2010. aasta juunikuus USA-sse Atlantasse, kus toimub järgmine adventkiriku peakoosolek.

“Peakonverentsi administratsiooni peamine eesmärk on innustada miljoneid seitsmenda päeva adventiste sügavamale Piibli uurimisele. Hiljutised uuringud on näidanud, et vähem kui 50% koguduse liikmeskonnakst uurib Piiblit regulaarselt . “Järgne Piiblile” programmi eesmärgiks on taasäratada igatsus Piibli lugemise vastu. See omab võimalust tõsta koguduse liikmed läbi Jumala Sõna uude vaimulikku kogemusse,“ kirjutavad korraldajad projekti kodulehel.

„Terve adventkoguduse kogukond jälgib seda Piiblit, kui see reisib ümber maailma,“ selgitas ülemaailmse adventkiriku asepresident Mark Finley. „Kui see tuuakse linnadesse ja küladesse, kogunevad suured hulgad, et taaspühendada oma elu Piibli järgimisele.“

„Follow the Bible“ programmiga jõuab maailmareisil olev suur Piibel 28. augustil ka Eestisse. Adventkiriku Trans-Euroopa Divisjoni territooriumil saadab Suurt Piiblit divisjoni kommunikatsioonijuht pastor Paul Clee. Eestis on rändavat Piiblit saatmas ka Balti Uniooni president Valdis Zilgavlis ning Eesti koguduste liidu president Tõnu Jugar ja peasekretär David Nõmmik.

Reedel, 28. augustil, tarkusepäeva eel, toimuvad Tallinnas ja Tartus pühendusteenistused, mil tahetakse üheskoos meenutada, et Jumala kartus on tarkuse algus ja Tema Sõna on meile Jumalaga suhtlemise allikaks. Tallinnas algab teenistus päeval kell 14 Tallinna adventkoguduses (Mere pst 3) ja õhtul kell 19 Tartu adventkoguduses (Lille 18). Keskpäeval külastatab „Järgne Piiblile“ delegatsioon Tallinnas Eesti Piibliseltsi, kus jagatakse vastastikku infot Piibli levikust Eestimaal ja adventkoguduse töös erinevates maailma paikades.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat