Esimene usuvabaduse festival Jeruusalemmas tõi kokku sadu inimesi

Avaldatud 5.8.2009, allikas Adventist News Network

Sajad usuvabaduse toetajad Iisraelist ja Palestiina aladelt kogunesid juulikuu lõpus Jeruusalemma sümboolsele linna esimesele usuvabaduse festivalile.

Üritus tekitas Rahvusvahelise Usuvabadaduse Assotsiatsiooni (IRLA) peasekretäri John Grazi sõnul „hea mõistmise kliima“, mis korraldajate lootuse kohaselt suurendab tolerantsust regioonis.

Korraldades ürituse linnas, mis on püha kolmele suurele religioonile – judaismile, islamile ja kristlusele – oli eriliselt märkimisväärne, ütles Graz, kes töötab ka ülemaailmase adventkiriku Avalike Suhete ja Usuvabaduse osakonna (PARL) juhina.

Kui kristlased omavad valdavalt ortodokses juutlikus Iisraelis küllaldast vabadust oma usu rakendamiseks ja kuulutamiseks, on islamiusulistega ümberkäimine rahvusvahelise vaidluse teemaks, teatab PARL-i publikatsioon Maailma Usuvabaduse Raport.

Konservatiivsed juudid, kes peavad omaks mitte-fundamentalistlikku juudi-usu tõlgendust, kogevad samuti usuvabdusega seotud raskusi, ütles rabi Yaacov Lebeau, kes oli ka üritusel üheks kõnelejaks. Ortodoksse judaismi domineerimise tõttu ei tunnistada täielikult konservatiivse suuna sünagoogides läbi viidud laulatusi ja teisi tseremooniaid.

„Oleks väga kerge saada mõjutatud ekstremistide gruppide poolt ja hakata teisi väljapoole arvama,“ ütles piirkonna adventkiriku president Richard Elofer. Arvestades Iisraeli „multi-kultuurilise ja multi-regionaalse“ taustaga, on oluline kaitstsa usuvabadust, et seda ei juhtuks, lisas ta.

Üritusest võtsid osa umbes 300 usuvabadusega tegelevat inimest judaistlikest ja kristlikest kogukondadest.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat