Olustveres kogunesid Põhja- ja Kesk-Eesti kogudused

Avaldatud 2.8.2009, allikas Meie Aeg

Põhja- ja Kesk-Eesti adventkogudused kogunesid 1. augustil Olustveres perekond Noorkõivude taluõuele koguduselaagrisse arutama targa ja rumala mehe majaehituse teemadel.

Rapla, Türi, Paide, Põltsamaa, Viljandi ja Tallinna koguduse ning Keila grupi liikmed ning sõbrad uurisid üheskoos Piiblit, kuulasid jutlust ning nautisid mitmekesist Eestimaa suveilma. Talu peremees Oskar Noorkõiv tegi ekskursioone juba kuulsaks saanud kodu-tähetorni.

Keila grupi juht Rein Käsk avas hommikuses jutluses mototeemaks valitud tähendamissõna kahest mehest, kes endale kodu ehitasid. Pealelõunastes vestlusgruppides süvenesid laagrilised tähendamissõnasse detailsemalt püüdes süübida loo telgitagustesse ning arutada põhjuste üle, miks tegi üks mees aruka ja teine rumala teo. Suurde telki tagasi tulles rõhutasid grupid ühiselt, et oma „usumaja“ ehitamisel on oluline pidada aru Jumalaga ning lähtuda Jumala Sõnas teada antud põhimõtetest.

Rapla koguduse vanem Arved Lint kõneles õhtupoolses osas tähendamissõnast just sõnakuulelikkuse vaatenurgast öeldes, et suurim ülistus, mida me Jumalale tuua võime on Tema käskudele kuuletumine.

Vihma ja päikesepaistega rikastatud päeva kroonis mitu ekskursiooni silotornist ehitatud tähetorni, kus nii lapsed kui vanaisad-vanaemad said kuulda ja kogeda füüsikaseadustesi, mis annavad imelist tunnistust Loojast Jumalast, kes on kõik loonud oma korra järele.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat