Kiitusega lõpetanud adventnoored käisid presidendi vastuvõtul

Avaldatud 22.6.2009

Esmaspäeval, 22. juunil olid Eesti parimad koolilõpetajad kutsutud Kadriorgu presidendi vastuvõtule, teiste seas olid ka adventkoguduse liikmed Mervi Kalmus ja Kärt Vahtramäe.

Postimees Online avaldab nii presidendi kõne kui ka kiitusega lõpetanud noorte arvamusi hetkeolukorra ning väljavaadete kohta.

„Üks riigimees ütles kunagi: raha oskab teenida iga loll, riigi teenimine on aga auasi. Ma loodan, et keerulised ajad toovad Eestisse tagasi selle mõttelaadi, et just parimad ülikoolilõpetajate hulgast lähevad teenima Eesti riiki,” rääkis president Toomas Hendrik Ilves.

Eesti filoloogias magistrikraadi omandanud Tartu adventkoguduse liige Mervi Kalmus väljendas Postimehele lootust, et ees ootab tõus. „Töö ei ole otsa lõppenud, kui teed oma asja hästi.”

„Mina arvan, et mõned asjad loksuvad kriisiga paika, inimesed hakkavad mõtlema muudele väärtustele kui raha,” arvas Tartu adventkoguduses noortejuhina tegutsev ja inglise filoloogia magistrina Tartu Ülikooli lõpetanud Kärt Vahtramäe. „Eesti saab kaineks,” võttis Kärt oma mõtte kokku.

Loe Postimehe artiklit pikemalt

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat