Kompassi koguduse laagrist

Avaldatud 22.8.2022

12.–14. augustil kogunes Kompassi kogudus Saaremaal Karala külas Mardi turismitalus selleks, et arutada koguduse teemade üle ning et olla osaduses üksteise ja Jumalaga.

Juba reede hommikul sättisid mitmed pered end laagri kohtumispaiga poole teele. Varajasemad kohalolijad nautisid saarel ilusat ilma ja käisid meres suplemas. Ülejäänud seltsilised hakkasid laagrisse sõitma peale tööpäeva. Õhtul lauldi lõkke ümber ning võeti ühiselt vastu hingamispäev.

Hingamispäeva alustati ühise hommikupalvusega. Teenistusel jagasid inimesed oma kogemusi ning Sõna jagas Krõõt. Teenistuse teemaks oli julgus – julgus tegutseda ja julgus valele vastu seista. Gruppides arutleti nende teemade üle ja otsiti näiteid Piiblist.

Peale teenistust mängiti maastikumängu ja käidi merel paadiga sõitmas. Üks meeldejäävamaid hetki oli veel, kui kõik laagris osalejad kirjutasid üksteise seljal olevale paberile ilusaid sõnu või iseloomustusi.

Õhtul käidi veel saunas ja tiigis ujumas.

Pühapäeva hommikut alustati samuti ühise hommikupalvusega. Enne laagri ühist lõpetamist arutleti ja tehti ettepanekuid gruppides järgmiste teemade üle: väsimus kogudusetöös, Jumala taotlemine koguduses ning kuidas kasvatada koguduses palve osakaalu ja osadust.

Kuna meeleolu laagris oli kõigil suurepärane ning Jumal kinkis kolm ilusat ja sooja päeva, siis suur osa laagris osalejatest jäid Saaremaale õhtuni. Ühiselt käidi veel mere peal paadiga sõitmas ning Karujärves ujumas.

Kokkuvõtteks võib öelda, et Kompassi laager oli taaskord äärmiselt tore ning laager täitis oma eesmärgi. Käidi läbi olulised koguduse teemad ning kasvati jälle lähemale üksteisele ja Jumalale.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat