Balti Uniooni presidendiks valiti tagasi Valdis Zilgalvis (täiendatud)

Avaldatud 5.6.2009, allikas Meie Aeg

4.-6. juunini Riias aset leidval Balti Uniooni peakoosolekul valiti järgmiseks viieks aastaks presidendiks tagasi pastor Valdis Zilgalvis.

Delegaadid Eestist, Lätist ja Leedust valisid tagasi terve senise Uniooni juhtkonna. Uniooni peasekretärina jätkab Andrejs Arinsh ja laekurina Zigurds Laudurgs.

Presidendi aruandes rääkis pastor Zilgalvis uniooni töö arengutest viimase viie aasta jooksul, rõhutades evangeeliumi kuulutamise ja väikegruppide tööd. Plaanitud 100-st grupist on moodustatud 73. Unioon on korraldanud ka rohkelt koolitusi erinevatele osakondade juhtidele ning pastoritele ja kirjandusevangelistidele.

Peasekretär Arinsh teatas, et tegelikult saame me käesoleval aastal tähistada Balti Uniooni 20. aastapäeva. Viimase 5 aastaga on Balti Uniooni kogudustega liitunud 850 uut liiget. Kuid möödunud 20 aastaga on kogudusse tulnud koguni 8812 liiget. Kui 20 aastat tagasi alustati 44 kogudusega, siis tänaseks on see arv täpselt kahekordistunud 88 koguduse peale.

Siiski tõdesid aruanded, et möödunud viie aastaga on adventkoguduste liikmeskond Baltikumis vähenenud. Kui 5-aastalise perioodi alguses oli unioonis 6616 liiget, siis perioodi lõpus oli liikmete arvuks 6479.

Balti Uniooni nõukokku valiti Eestist lisaks Eesti Liidu presidendile Tõnu Jugarile ka David Nõmmik ning koguduse liikmest esindajana Averonika Beekmann.

Uniooni haridusosakonna juhiks valiti Eesti liidu peasekretär pastor David Nõmmik.

Balti Uniooni peakoosolekut oli juhtimas Trans-Euroopa Divisjoni president dr Bertil Wiklander ning Divisjoni kommunikatsioonijuht pastor Paul Clee.

Adventistide Koguduste Eesti Liidust osales peakoosolekul 12 delegaati.

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat