Fotonäitus esitab Myanmari taastamistöid

Avaldatud 10.5.2009, allikas Adventist News Network

Uus fotonäitus esitab Adventkiriku Arengu- ja Katastroofiabi Organisatsiooni (ADRA) tööd aasta tagasi tsükloni poolt kahjustatud Myanmari rahva elu taastamisel.

32-st fotost koosnev näitus esitleb osa agentuuri tööd regioonis, kaasa arvatud meditsiiinilise abi osutamist, hiljuti ehitatud varjupaiku ning ADRA ehitatud sildu, mis elasid tormi üle päästes sadu inimesi.

„Meie eesmärgiks on aidata need kogukonnad taas iseseisvateks,” ütles fotonäituse autor ja ADRA avalike suhete direktor Hearly G. Mayr. Ta veetis hiljuti 4 päeva lõuna Irrawaddy delta piirkonnas dokumenteerides agentuuri tööd.

Siiski on piirkonnas veel näha katastroofi tagajärgi. Üks pilt näitab 37-aastast õpetajat seismas oma hävinenud kooli rusude ääres. Pildid esitlevad ka teisi jätkuvaid väljakutseid – emasid ootamas ADRA kliiniku meditsiinilise abi järjekorras.

Piirkonda rüüstas tsunami juba 2004. aastal. Kolm ja pool aastat hiljem 2. mail ründas tsüklon Nargis, tappes umbes 138 000 inimest.

Näituse pidulikul avamisel tänas Myint Lwin USA Myanmari saatkonnast kõiki maailma valitsusväliseid organisatsioone osutatud abi eest.

”Meie valitsuse nimel, tänan ma ADRA-t selle abi eest, mida olete osutanud meie rahvale peale tsükloni põhjustatud kahju,” ütles Lwin, mainides et ka USA valitsus on annetanud 24 miljonit dollarit taastamistöödeks.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat