Roheline Draama

Avaldatud 28.4.2009, autor Vallo Põldaru

12. aprillil toimus Põltsamaal Mari lasteaias üritus Roheline Draama. Tegu on soome keelest tõlgitud programmiga, mis juhib inimeste tähelepanu säästvale ning “rohelisele” eluviisile. Läbi erinevate tegevuste, rühmatööde ning slaidiesituste toodi esile mitmeid huvitavaid fakte ning nippe ja kindlasti on kohalolnud nüüd targemad “rohelistel” teemadel.

Päev algas tutvumisega, igaühele anti leht, kus olid erinevad nipid säästvaks eluviisiks ning sinna juurde tuli leida inimene, kes seda teatud tegevust ka igapäevaselt praktiseeriks. 

Seejärel mängiti mitmeid erinevad huvitavaid mänge, moodustati gruppe ning tuli leida vastuseid teatud küsimustele. Lõpp aga läks järjest huvitavamaks. Üks tegevustest oli nn. reklaamitunnel. Igaüks mõtles välja oma loosungi, seisti kahes reas ning üks inimestest kõndis kinnisilmi nagu läbi tunneli kus igaüks midagi ahvatlevat kõrva sosistas. Oli ka neid, kes ei suutnud lõpuni silmi suletuna hoida.

Pärast järjekordset gruppide moodustamist anti ülesandeks välja mõelda ning ette kanda mõtlemapanev näidend lihtsalt elust. Näidendite sisu pani mõtlema, kas kõik mida me teeme on ikka nii õige ning hea kui meile tundub.

Antireklaam. Iga grupp sai ühe värskest ajakirjast pärit reklaami ning pidi tutvustama mida seal kujutatakse ning looma sellele vastureklaami. Alkoholireklaamidele vastandus karsklus, riidepoe reklaamile mõni odavam variant ning isetegemiserõõm.

Lõpetuseks näidati mitmeid huvitavaid slaidishowsid rohelistel teemadel. Üritus oli väga mõtlemapanev kõigile osalejatele ning päev oli igati asja eest. Aitäh korraldajatele!

Jaga Facebookis
Vaata lisaks
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat