Adventistid peavad Tartus Kevadpidustusi

Avaldatud 23.4.2009, allikas Meie Aeg

2005. aastal käivitatud noore traditsioonina toimuvad sel nädalavahetusel Tartu Vanemuise kontserdimajas kolmandad adventistide Kevadpidustused „Võimaluste aeg”.

„Ma ei pea paljuks öelda, et meie kui Kevadpidustuste korraldajate jaoks on tegemist millegi rohkemaga, kui vaid adventistidele mõeldud üritusega,” ütleb ürituse peakorraldaja Andres Ploompuu. „Me tähistame eelkõige eesõigust olla kristlased, jagades seda rõõmu ja lootust, mida usk on meile andnud ja toonud.”

Seekordse ürituse motoks on „Võimaluste aeg”. „Usun, et pole õigemat ega paremat aega võimaluste ajast rääkida. Just kõigi nende katsumuste ja raskuste keskel ei tohi me unustada, et võimalused on endiselt olemas. Meil on endiselt alles sõnavabadus, kodumaa ja emakeel. Keegi ei keela meil uskumast ega lootmast. Võimalused on endiselt alles,” ütleb Andres.

Uksed avatakse laupäeval, 25. aprillil Tartu Vanemuise Kontserdimajas kell 10. Päeva alustuseks toimub pidulik avajumalateenistus, kus kõneleb Juan Carlos Patrick Inglismaalt Newbold kolledzist. Hiljem on kõigile avatud töötoad, milledes käsitletakse teemasid kristlikust draamast kuni internetimisjonini ning HIV probleemidest kuni tervisliku toitumiseni.

Päeva lõpetab niinimetatud Laulupere kokkutulek. Laulupere kokkutuleku idee on inspireeritud samanimelisest ning väga populaarsest programmist USAs (Family Reunion). Selle eesmärgiks on kuulajateni tuua tuntud ning armastatud hümnid, andes neile aga erilise sära ning ulatuse.

Laulupere kokkutulekus on ühendatud traditsiooniline kaasaegsega. Vanadele vaimulikele lauludele on antud kaasaegset sära. Esinevad erinevad põlvkonnad, suuremad ja väiksemad koosseisud kuni orkestri ning täismahulise koorini.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat