Adventkirik tähistab 24. oktoobrit Loomise Hingamispäevana

Avaldatud 20.4.2009, allikas Adventist News Network

Nikolaus Satelmajer tuli välja selle ideega, saades teada, et sajad kogudused ja sünagoogid tähistavad juba viimased kolm aastat „evolutsiooni nädalavahetust”.

Adventkiriku Ministry ajakirja toimetaja Satelmajer mõtles selle peale, „miks meil ei ole päeva, et rõhutada loomistööd?”

Möödunud nädalal hääletasid ülemaailmse adventkiriku juhid idee poolt, otsustades määrata hingamispäeva, 24. oktoobri, „Loomise hingamispäevaks”.

”Selle eesmärgiks ei ole avada debatti loomise ja evolutsiooni vahel, vaid rõhutada Jumalat kui meie Loojat,” ütles Satelmajer.

Evolutsiooni nädalavahetust tähistatakse igal aastal Charles Darwini sünnipäevale lähimal nädalavahetusel. Sajad osalevad kogudused toetavad evolutsiooniga ühendatud loomisõpetust.

Seitsmenda Päeva Adventkirik õpetab sõna-sõnalist seitsme päevaga toimunud maa loomist.

”Darwini õpetuse peamiseks mõjuks oli Jumala eraldamine maailmast,” ütles adventkiriku Geoteaduste Uurimisinstituudi direktor James Gibson. „Meie sõnum loomisest ühendab inimeste mõtetes taas Jumala ja maailma.”

Gibson ütles, et adventkiriku teoloogia ühte põhipunkti, Ilmutusraamatus olevasse kolme ingli kuulutusse, on usk loomisesse sisse kirjutatud.

„Mulle paistab, et kui me tähistame kolme ingli kuulutust, tähistame me samas ka loomistööd,” ütles ta.

”Mõnikord mõtlen, et me oleme liiga palju aega kulutanud küsimuste tõstmisele ning vaidlemisele ja me peaksime hoopis ütlema „Uurigem, mida Jumal tähendab meile Loojana.”

Kirikujuhtide sõnul jagatakse Loomise Hingamispäeva kohta rohkem informatsiooni juulis.

Jaga Facebookis
Loe lisaks
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat