Eesti Kirikute Nõukogu liikmeskirikute esindajad kohtusid vabariigi presidendiga

Avaldatud 22.12.2021

Esmaspäeval, 20. detsembril said Eesti Kirikute Nõukogu juhatus ja liikmeskirikute juhid kokku vabariigi presidendi Alar Karisega. Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudust oli kohtumisel esindamas koguduste liidu esimees Andres Ploompuu.

Tunniajase kohtumise kestel räägiti teiste teemade kõrval koguduste tööst laste ja noortega nende vaimse tervise kaitsmisel ja edendamisel. Presidendile anti ülevaade erinevate konfessioonide tegevusest selles valdkonnas. Andres sõnas, et meie koguduse poolt on memos info meie koguduse laste- ja noortetöö kohta. „Rõhutasin, et sageli ei hoomata kiriku preventatiivset rolli laste ja noorte vaimse tervise hoidmisel. Me püüame noori kaasata viisil, et nende vaimne tervis oleks korras ja ergas.“

Andres selgitas, et adventkoguduse jaoks on töö laste ja noortega väga oluline – meil on koguduste liidu tasandil palgalised valdkonnajuhid ja toimib rajaleidjate töö. „Rääkisin ka sellest, et valmistame ette võimalust, et 2023. aastal toimub Eestis rajaleidjate suurlaager, kuhu võib tulla tuhandeid lapsi ja noori üle Euroopa. Kõik need tegevused on suunatud lastele ja noortele, pidades silmas ka nende vaimset tervist.“

Kui ametlik ettekande osa oli läbi, sai iga konfessiooni juht ühe minuti, et rääkida, mida keegi parasjagu vajalikuks pidas. „Mina rääkisin presidendile mõne sõnaga sellest, et me oleme üle 20 miljoni liikmega ülemaailmne kogudus, kes väärtustab vaimset ja füüsilist tervist ning haridust,“ ütles Andres. „Ütlesin ka seda, et kuna mul on ainult üks minut, siis kasutan võimalust teha härra presidendile reklaami: 25. detsembril on ETVs jõulujumalateenistus, kus mul oli tervelt kümme minutit aega,“ rääkis Andres ja lisas, et see repliik teenis ära heatahtliku naerupahvaku. „Lisasin, et rääkisin tarkuse teemal. See on ka meie uuele presidendile oluline teema – et Eesti rahvas oleks tark ja haritud.“

Seekordne kohtumine presidendiga oli Andrese jaoks teine. „See oli teine sedalaadi kohtumine, ka eelmise presidendiga said EKNi juhtkond ja liikmeskirikute juhid kokku. Kohtumine oli väga tore ja tund aega läks väga kiiresti,“ sõnas Andres.

President küsis, kuidas erinevad konfessioonid omavahel läbi saavad. „Tore on kuulda, kui kõik kirikujuhid ütlevad, et me saame hästi läbi ja meil kõigil on oma missioon. Selline organisatsioon nagu Eesti Kirikute Nõukogu ei ole maailma tasemel enesestmõistetav nähtus,“ rääkis Andres.

„See kohtumine oli sildu ehitav kogemus. President oli väga sõbralik ja oli näha, kuidas ta otsib viise, et kirikute rollist ühiskonnas paremini aru saada,“ ütles Andres.

Eesti Kirikute Nõukogus on kolm adventkoguduse esindajat: Andres Ploompuu, Ivo Käsk ja Jaanus-Janari Kogerman, kellest hääleõigus on vaid esimesel. Lisaks nõukogule on veel erinevad töögrupid, kus adventkogudus on samuti esindatud.

Jaga Facebookis
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat