Baptistid ja adventistid rõhutasid ühiseid väärtusi

Avaldatud 27.3.2009, allikas Adventist News Network

Baptisti Maailmaliidu delegaadid kohtusid märtsi keskel adventkiriku presidendi Jan Paulseniga ning kinnitasid kahe konfessiooni ühiseid väärtusi ja ühist pühendumist usuvabaduse kaitsmisele.

Koosolek, millest võtsid osa ka teised kiriku juhid, toimus ülemaailmse adventkiriku peakorteris Silver Springis, USA-s.

”Adventistid ja baptistid jagavad Kristuse keskset usku ja mitmeid ühiseid väärtusi,” ütles adventkiriku avalike suhete ja usuvabaduse osakonna juht John Graz. „Me jagame ka pühendumist usuvabadusele ja osaleme erinevates riikides üle terve maailma koostöös selle vabaduse kaitsel ja propageerimisel.”

Ühist pühendumist usuvabadusele kinnitas ka 2007. aastast Baptisti Maailmaliidu peasekretärina toimiv Neville Callam.

”Baptistliku kogukonna osaliseks geneetiliseks olemuseks on inimväärikuse kinnitamine,” ütles Callam. Ta väljendas ka huvi jätkata koostööd ja jagamist ühiste väärtuste valdkondades.

Ka Jan Paulsen kiitis senist koostööd usuvabaduse vallas. „Usuvabaduse tunnistamise ja kaitsmise tugevus sõltub paljude partnerite osalemisest. Uurigem võimalusi teha koos Kristuse nimel tööd ning tugevdada meie tunnistust Temast,” ütles Paulsen.

Baptisti Maailmaliit rajati 1905. aastal ning esindab hetkel 105 miljonit liiget 119 riigist.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat