Adventisti raadioprogramm kutsub rahvuslikule leppimisele

Avaldatud 2.3.2009, allikas Adventist Review

Bahati Prince, Ruanda 1994. aasta genotsiidi põgenik, omab nüüd unikaalselt võimalust oma rahva abistamiseks. Igal teisipäeva hommikul juhib ta raadiosaadet lepitusest, raadiojaamas, mille ta ise rajas.

„Lohutuse” nimeline programm omab eesmärki tuua tervenemine sellele Kesk-Aafrika rahvale, kes on kogenud aastakümneid kestnud sõda Hutu ja Tutsi hõimude vahel.

31-aastane Prince ütleb, et enamus tänapäeva noortest tahab vaadata üle hõimude vahelistest erimeeldustest ja otsivad ühtsust ja lepitust.

„Ma arvan, et ma jagan paljude noorte vaateid,” ütles ta.

Raadio on jätkuvalt peamine info allikas Ruandas, Aafrika kõige tihedama asustatusega riigis, kus vaid vähestel inimestel on televisioon või ligipääs internetile.

Prince´i kaassaatejuht Ruth kaotas oma vanemad 1994. aasta vägivallas. Iganädalases kahetunnises saates on neil saatekülaliseks psühholoog ning pool saatest on pühendatud sissehelistajatest kuulajatele.

Ühel hiljutisel teisipäeval helistas saatesse 19-aastane tütarlaps, kes rääkis, et ta ei ole näinud oma vanemaid alates 1994. aastast. Ta oli tol ajal 4 aastane ja ta ei tea siiamaani, mis ta vanematest sai.

2009. aasta aprillikuus saab valitsenud vägivallast 15 aastat. Tollal tapeti 800 000 kuni miljon inimest.

Prince käivitas oma raadiojaama 2005. aastal peale ajakirjaniku hariduse omandamist. Raadio käivitamiseks sai ta Adventist World Radio annetatud tehnika ning avas sedasi SDA Radio.

Jaama kaks eesmärki on evangelism ja kogukonna harimine. Prince rääkis, et riigi tervishoiu ministeerium nimetas raadiojaama tervislike eluviiside saate riigi teiseks parimaks programmiks selles valdkonnaks. Teised saated keskenduvad lastele, haridusele ja naiste teemadele.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat