Adventistid peavad evangeelseid teenistusi sõja poolt räsitud Sudaanis

Avaldatud 23.2.2009, allikas Adventist News Network

Adventkoguduse liikmed pidasid hiljuti evangeelseid koosolekuid Lõuna-Sudaanis, piirkonnas, kuhu viimastel aegadel on tagasi pöördunud palju põgenikke peale 20 aastast sõda.

Koosolekud käsitlesid Piibli põhimõtteid ja tervislikke eluviise ning neid peeti Juba linna lähistel osana ülemaailmse adventkiriku initsiatiivist, mis märgib 2009. aastat evangelismi aastana.

2005. aastal allkirjastasid Põhja ja Lõuna Sudaan rahulepingu, mis lõpetas kaks aastakümmet kestnud konflikti põhjapoolsete moslemite ja lõunas elavate kristlaste vahel. Veel neli aastat hiljem pöörduvad põgenikud oma kodukohta tagasi.

Vaatamata tagasilöökidele, muuseas liivatormid, üleujutused ja tehniliste vahendite katkiminemine, oli koosolekute külastus rohkearvuline, ütlesid kirikujuhid. Igapäevaseid koosolekuid külastas umbes 1000 last erinevas vanuserühmas.

Käesoleva aasta jooksul jätkab 60 koguduseliiget oma kodupiirkonnas koosolekute korraldamist. Regioonis rajati ka kolm uut adventkirikut, millega koos on Lõuna Sudaanis neid nüüd 19. Sudaanis elab umbes 40 miljonit inimest, kellest 14 000 on adventistid.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat