Evangelism ei ole sündmus vaid tsükkel (täiendatud)

Avaldatud 21.2.2009, allikas Meie Aeg

Möödunud kolmapäeval ja neljapäeval toimus Tartus seminar, kus Trans-Euroopa Divisjoni evangelisatsiooni juht Janos Kovacs-Biro õpetas pastoritele, koguduse vanematele ja aktiivsetele koguduseliikmetele evangeeliumi kuulutamisega seotud põhipunkte.

Kahepäevase seminari alguses ütles pastor Biro midagi, mis veidi vapustas kuulajaid. „Ma ei usu palve väesse,” ütles Biro. Kuid ta jätkas ja selgitas: „Ma usun Jumala väesse. Palve on ainult vahend Jumalaga ühenduse võtmiseks.”

Alustades evangeeliumi kuulutamise motiivide käsitlemisest tõdes ta, et evangeliseerimine ja tunnistamine tähendab sõprust ja esmajärjekorras sõprust Jumalaga. Ta jutustas Piibli lugu sõprusest ja sellest, kuidas üks mees läheb öösel oma sõbra ukse taha leiba paluma ja selgitas, et meie taevane Sõber on innukas meie palvetele vastama.

Pastor Biro selgitas evangeelsete koosolekute seeria läbiviimisel käsitletavate teemade olulisust. Ta selgitas, et tänapäeva inimeste jaoks on olulisimad suhted, millest tulenevalt on oluline esitada kristlikku usku läbi suhte Kristusega. Piibli põhimõtted peavad saama arusaadavaks läbi isiku, kelleks on Jeesus Kristus. Kui me kuulutame kolmeingli kuulutust, jagame me tervele maailmale samuti sõnumit isikust – Jumalast. Selle sõnumi keskmes on Jumal loojana, lunastajana ja advokaadina, meie kaitsjana.

Seminaril osalejad jagati mitmel korral gruppidesse ja innustati otsima uusi evangeliseerimise meetodeid, et neid siis üheskoos analüüsida. Pastor Biro rõhutas siiski, et evangelism ei ole sündmus vaid tsükkel, milles peaks kristlik kogudus pidevalt viibima.

Ta tõi ka välja statistilised võrdlused, mille mõjutusel inimesed kogudusse tulevad ja usku pöörduvad. "Kuna ma hindan oluliseks lähisuhteid, siis oli minu jaoks rõõmustav teadmine, et 76% inimestest, kes ühinevad kogudusega, teevad seda just tänu lähisuhetele," ütles Türi ja Paide adventkoguduse pastor Toivo Kaasik. "Jumalasse mitte uskuv sõber, sugulane, naaber, on esimene, keda kutsuda enda juurde piiblitundi, kellega vestelda, juhatada talle teed Issanda juurde."

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat