Paide adventkogudus remondib kogudusehoonet

Avaldatud 3.2.2009

Möödunud suvel jõudis Paide linna vee- ja kanalisatsioonitrassi rajamine mitmeile äärelinnas asuvaile tänavaile. Sellesse piirkonda kuulub ka Uus tänav, kus asub SPA Paide Koguduse kirikuhoone.

Reaalne võimalus trassiga ühinemiseks tekkis meie kirikul käesoleva aasta algul. Nõnda algaski 2009. aasta Paide koguduse jaoks märkimisväärsete muudatustega. Vaatamata neil päevil tööd segama kippunud pakasele, said torud korralikult paika ja jaanuari viimasel nädalal pani AS Paide Vesi ametnik veemõõtjale plommi peale. Paigaldatud sai ka elektriboiler. Seega on nüüd kraanist võtta nii külm kui kuum vesi.

See aga pole veel kõik – paralleelselt eelnimetatud töödega algasid kogudusehoones sisemised remonditööd. Töötegijaiks on Võru koguduse noormees Riivo ja tema sõber Meiko. Nüüdseks on valmis saanud tualettruum ja dušinurk. Uued uksed said saal ja kõrvaltuba. Samuti on vahetatud kiriku välisuks uue turvaukse vastu. Hoonesse sisenedes püüavad pilku vastselt remonditud eesruum ning uued kenad siseuksed. Kuna kirikuskäijate hulgas on liikumispuudega inimesi, rajatakse trepi juurde edaspidi ka kaldtee, et ratastooliga tulijaile sisenemine kergem oleks. Seda tööd aga saab teha alles kevadisel ajal, mil ilmad on muutunud soojemaks.

Remondi- ja parandustöid jätkub meie kirikus veel edaspidisekski. Napid rahalised vahendid ei võimalda praegu rohkemat ette võtta. Kõigi nende kordaminekute eest oleme väga tänulikud eeskätt Jumalale ja muidugi ka kõigile neile, kes, vaatamata maad võtvale majanduskriisile, meid on aidanud nii nõu, jõu kui ka annetustega.

Me kõik teame selgesti, et elame lõpuajal. Me ehitame uusi hooneid ja parandame vanu, kuid kuidas on lood meie vaimuliku "hoonega"?

Mõtisklegem koos psalmistiga, kes ütleb: „Kui Issand ei ehita koda, tühja vaeva näevad siis ehitajad temaga. Kui Issand ei hoia linna, siis valvab valvur ilmaaegu“ (Ps 127:1).

Mart Olema
SPA Paide Koguduse infosekretär

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat