Adventkiriku presidendi pühadesõnumi keskmes on aktiivne usk

Avaldatud 22.12.2008, allikas Adventist News Network

Jumala loov ja ülesehitav vägi on tugevaks motiiviks kristlastele mõjutamaks oma kogukondi, ütles pea 16-miljoni liikmega globaalse protestantliku seitsmenda päeva adventkiriku president Jan Paulsen oma pühade pöördumises.

Lähtudes Vana Testamendi Jesaja raamatu uuendamise mõttest, ütles Paulsen, et Jumala vägi ei ole piiratud tõotatud „uue maaga”, vaid „algab nüüd – isegi oma ebatäielikul ja nõrgal moel.”

Lootuse sõnum, ütles Paulsen, „võib luua kogukonna sinna, kus paistab olevat ainult lõhed, suhted sinna, kus on eraldatus, lootuse sinna, kus on kartus, rahu sinna, kus on viha ja elu sinna, kus on häving ja surm.”

Sellised „radikaalsed” usu väljendused sõltuvad „jagatud humaansusest.” Ühiskonnas, kus erinevused sageli määravad identiteedi, ei tunnista Paulseni sõnul kiriku sõnum lootusest eraldamist „rahvuse, majanduse, poliitika ega rassi kaalutlustel.”

Paulsen rõhutas usu tähtsust, mis ei ole piiratud „intellekti, käsiraamatute või ainult sõnadega.” Selleks, et olla oluline, peab usk „põimuma eluga” ja omama sõnumit tänapäeva uudusekünnist ületavate teemade suhtes.

Praktiseerides sellist usku, tõmmatakse kristlased „positiivsesse ja konstruktiivsesse osalemisse meie kogukondadega.”

”Ärgem kunagi unustagem fakti, et see sõnum pannakse elama kaastunde läbi. See on sõnum, mis leiab oma täielikuma ja kõige atraktiivsema väljenduse, mitte teoloogilises eksegeesis, vaid aktiivses mures teiste inimeste pärast,” ütles ta. „Ma soovin, et maailm teaks, et meie usk juhatab meid kandma hoolt teiste inimeste eest.”

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat