Tallinna koguduses toimuvad igapäevased hommikupalvused

Avaldatud 19.12.2008, allikas Meie Aeg

Alates käesoleva aasta 1. septembrist toimub Tallinna adventkoguduses pastor Olavi Lauri eestvedamisel igal tööpäeval hommikupalvus.

Varahommikuste piibliuurimiste algusajaks on kell 6:45. „Algne idee tuli arestimajast, kus enne tööpäeva algust, pool tundi, kogunesime palvuseks,” selgitas varasemalt kaplanina töötanud Olavi. „Sellest said rõõmu tunda ka palvustel mitteosalenud kaastöötajad. Enne palvuste perioodi oli pinged suhetes suhteliselt suured. Pärast palvuste alustamist paranesid töötajate vahelised suhted silmnähtavalt ning kinnipeetud isikute seas ei olnud ühtegi enesetappu. Jumala Vaim töötas!”

Üksinda ei ole pastor Olavi pidanud ühelgi varahommikusel palvusel palvetama. „Alustasime 1 %-ga koguduse liikmeskonnast, kuid alla nelja inimese pole kunagi olnud. Valdav osa osalenutest on maitse suhu saanud ning käib järjepidevalt. Alates palvenädalast on osalejate arv tõusnud 2 %-ni koguduse liikmeskonnast,” selgitab ta.

Hommikune pooltund veedetakse tüüpilises piiblitunni vormis, mis annab hetke Piiblisse süvenemiseks, palveks ja ka aruteluks. „Igal hommikul loeme ühe peatüki kirjadest kogudustele (Hetkel 2. Tm kiri). Seejärel esitame eestpalvesoovid, mis on osalejatele saabunud ning siis oleme vabas palves. Pärast seda on soovijatel võimalus küsida ja arutleda vaimulikel teemadel.”

Tallinna koguduse hommikupalvused toimuvad tööpäeva hommikuti Mere puiestee 3 kiriku keldrisaalis.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat