Uus ehitis, uus identiteet Ukrainas

Avaldatud 15.12.2008, allikas Adventist News Network

Uus seitsmenda päeva adventistide kirikuhoone Ukraina pealinnas on enam kui vaid jumalateenistuste pidamise koht. Peale aastakümneid kestnud piiratud usuvabadust, ütlesid kohalikud adventistid, et möödunud kuul avatud Podoli adventkirik Kiievis tähistab nende kohta selles õigeusklikus riigis.

Aastaid ei lubanud linnavalitsus adventistidel ehitada püsivat hoonet linna piiridesse. Esitatud taotlus ehitada ümbruskonda sobituva arhitektuuriga kirikuhoone kiidetid lõpuks heaks kaks aastat tagasi.

”Mulle jättis see kirik väga sügava mulje, nii kirikuhoone kui ka vaimsus selle avamise tähistamisel,” ütles ülemaailmse adventkiriku president Jan Paulsen peale oma külastust Kiievisse. Ukraina külastuse ajal kohtus Paulsen ka asepeaminister Ivan Vasinyukiga ja Juri Bogutskuiga presidendi büroost.

Valitsuse ametnikud ja peaminister on teadlikud adventistide tööst nende piirkonnas, ütles Paulsen. Adventkoguduse kolledz on kasvanud viimase viie aastaga. Praegu käib seal 2000 tudengit.

Paulsen ütles, et ta sai julgustatud tugevast noorte osalusest Podoli koguduses. „Ma panin eriliselt tähele kui paljud lapsed, noored ja noored täiskasvanud osalesid selles koguduses,” ütles ta rõhutades erinevust teiste kogudustega, mida ta erinevates maailma paikades on külastanud.

Kirik, mis asub valitsusasutuste ja ärihoonete piirkonnast, on üheks kolmest kirikule kuuluvast kinnisvarast. Nii nagu teised adventkogudused pidi ka Podoli kogudus rentima viimase 17 aasta jooksul oma kooskäimise kohti. Hetkel tegutseb Kiievis 26 adventkogudust.

Ukrainas on umbes 60 000 adventisti. Elanikke on Ukrainas 46 miljonit.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat