Adventkirik tõmbab vööd pingule

Avaldatud 24.11.2008, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventkoguduse juhid teatasid majanduslikust olukorrast rääkides plaanitavast kokkuhoiust, et tulla toime hetkelise majandusliku situatsiooniga. Eelarvelised muudatused sisaldavad palgatõusude edasilükkamist, reisikulude vähendamist ning töökoosolekute asukohtade muutmist.

Muudatused tulenevad globaalsest majanduskriisist, mis võib oluliselt mõjutada ka kümnist ning teisi annetusi kohalikule kogudusele ja piirkondlikele administratsioonidele üle terve maailma.

Kiriku finantsjuhid vaatavad kiriku eelarve üle veebruari keskel, peagi peale seda kui uued andmed kümnise ja annetuste kohta on kättesaadavad. Juhid rõhutasid, et kirik ei ole kriisi kursil, tehakse lihtsalt lühiajalisi muudatusi, kuniks on selgemini näha, kuhu majandus ja finantsturg on liikumas.

”Me usume, et see ei saa olema pikk periood,” ütles kiriku laekur Bob Lemon. „Kui me tunneksime, et see kestab 3 või 5 aastat või muudatused oleksid kestvad, võiksime otsida teistsuguseid muudatusi. Kuid me suudame praegu leida lühiajalised katted, kuniks meil on olemas selgem pilt.”

Ametnikud teatasid vastuvõetud meetmetest 17. novembril. Juhid rõhutasid ka, et nad hindavad väga kõrgelt töötajate turvatunnet ja teevad kõik selleks, et kaitsta seda.

”Issand ja Tema rahvas on ustavad ka suurtes raskustes olles,” ütles maailmakiriku president Jan Paulsen. „Nii me läheme tulevikule vastu kindlusega, kuid samas vastutustundega, olles ettevaatlikud ja hoolsad. Me kiidame Issandat ja tunneme eesõigust Tema teenimisel, ka rasketel aegadel,” ütles ta.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat