Pastorid avastasid tööd edendavaid IT alaseid abivahendeid

Avaldatud 11.11.2008

Teisipäeval toimus Tartus järjekordne liidu tööliste koosolek, kus arutati koguduse juhi tööga seotud väljakutseid ning tutvuti arenevate võimalustega IT-vallas.

Osaduspäeva alustuseks õnnitleti pastor emeeritust Märt Pärnat, kellel täitus 70-s eluaasta. Märdi pärast üheskoos ka palvetati ning sooviti talle innnustatud teenistust Issanda töös, kus eales ta oma elus ka viibib.

Hommikupalvuses kõneles Haapsalu adventkoguduse pastor Jaanus-Janari Kogerman Joosuast, kes astus Jumala rahva ette peale suurt juhti Moosest. Jaanus juhtis tähelepanu Joosua raamatu algusele, kus Jumal kinnitas oma tuge ja jõudu Joosua aitamiseks. Jumal oli see, kes kutsus Joosuat seda rasket koormat kandma. Pastorid liitusid elava aruteluga selle üle, kuidas Jumal kutsub oma töötegijaid ja jõudsid ühise tõdemuseni, et Jumal kutsub nii otse kui ka oma sulaste kaudu, kuid kõige olulisem on kindlasti see, et Jumala otsene kutse oleks iga inimese südames olemas. Jaanus peatus ka hoor Raahabi lool, tõdedes, et ka tema oli kutsutud Jumala poolt täitma oma ülesannet ning ta uskus Jumala kutset.

Valga adventkoguduse pastor David Nõmmik jagas oma osa alustuseks kogemusi Valgas toimunud misjonipäevadest, mille raames toimus kirikutevaheline teenistus ka adventkirikus ja mis lõi mitmeid uusi kontakte teiste kristlastega. Oma põhiteema pealkirjastas David – „Iseenda juhtimine”. „Juhi töö sõltub paljuski iseenda ja oma töö juhtimisoskustest,” tõdes David. Arutleti meie ühiskonna erinevaid iseloomustusi, millega peaks arvestama ka iga koguduse juht, kes suunab evangeeliumikuulutust sellele samale ühiskonnale.

Adventistide Koguduste Eesti Liidu IT-töö arendaja Indrek Ploompuu tutvustas pastoritele advent.ee siseveebi arengu edusamme ning kuidas ka koguduslikke aruandeid on võimalik edaspidi otse internetis esitada.

Liidu tööliste osaduspäeva viimase osa sisustasid kaks pastorit, kes rääkisid oma tööpiirkonna väljakutsetest ja rõõmudest ning muredest. Võru adventkoguduse tööst rääkis pastor Heino Lukk ning Põltsamaa ja Jõgeva koguduse tööst pastor Kaido Kask.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat