Koguduste rajamise konverents „Pistik 2“ ootab osalema

Avaldatud 21.10.2020

Novembri teisel nädalavahetusel, 7. ja 8. novembril on Tallinnas hotellis Dzingel koguduste rajamise konverents pealkirja all „Pistik 2“.

„Koguduste rajamise initsiatiiv Eestis sai tuule tiibadesse Riias toimunud SEEDS konverentsist aastal 2015 ning sellest järgmisel aastal oli Eestis Pärnus koguduste rajamise konverents „Pistik“,“ rääkis Eesti liidu koguduste rajamise koordinaator Ivo Käsk, lisades, et pärast seda ei ole koguduste rajamise konverentsi olnud, kuid liitudes, kus koguduste rajamist tõsiselt võetakse, on vaja seda tuld üles puhuda.

Nüüdse konverentsi eesmärk ongi üleval hoida ja süüdata värsket koguduste rajamise tuld ning leida vastuseid küsimustele, kuidas saab kogudus kaasaegses Eestis paljuneda ja jõuda asulate ja kogukondadeni, kus praegu kogudust veel ei ole ning kuidas saab kogudus ulatuda laiemale meie maa suuremates linnades.

„Olen veendunud, et üks oluline viis koguduse mõju ja ulatust laiendada on uute koguduste rajamine,“ selgitas Ivo. „Meil on küll väike riik ja kogudusi võib ka väiksemates piirkondades rajada, aga päris kindlasti on meil vaja laieneda Tallinnas. Selleks on vaja koguduse rajamise mõtet edendada, et kasvaks arusaamine koguduste rajamisest ja selle mõjust koguduse kasvule ning misjonitööle eriti ka juhtivate koguduseliikmete ja pastorite hulgas.“

Eesootav on Eesti koguduste liidu konverents, kuhu siiski kutsutakse inimesi osalema ka mujalt Baltikumist, osaleda saab veebi vahendusel. Ka konverentsi ettekandjad, kes seekord on Ameerika Ühendriikidest, esitavad oma mõtteid interneti vahendusel.

Konverentsi peakõneleja on Bulgaariast pärit pastor Boyan Levterov. Boyan töötab koguduserajajana Potomaci liidus Columbia unioonis USA-s. Boyan teenis varasemalt Texase liidu koguduste rajamise koordinaatorina. Aastate jooksul on ta edukalt rajanud mitmeid hästi toimivaid kogudusi.

„Pistik 2“ konverents algab juba koguduste rajamisele innustava hingamispäevahommikuse jumalateenistusega, järgnevad ettekanded algavad hingamispäeval kell 15. Konverentsile on oodatud kõik inimesed, kellel on südamel evangeeliumi ja adventsõnumi levik. „Konverentsile registreerujatel ei pea olema südamel kogudust rajada. Tulla võivad kõik, kes tahavad koguduse rajamisest rohkem teada saada – mida see tähendab. Kõik tõsiste kavatsustega osalejad on oodatud,“ ütles Ivo.

Eesti pistikutest on kasvanud välja Kompassi väikekogudus, rahvusvaheline grupp TISDAC (Tallinn International Seventh-Day Adventist Church) ja endise nimega Surju, nüüdne Linnutee kogudus. Ivo sõnul on Lätis praegu töös üks pistik Salacgrivas, Leedus ei ole viimastel aastatel uusi kogudusi rajatud.

Vaata konverentsi päevakava siit ja registreeruda saab 1. novembrini siin

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat