Loma Linda lastehaigla arst käivitas programmi sirprakkude ja hemofiilia vastu

Avaldatud 3.9.2020, allikas Adventist Review

Akshat Jain juhtis Loma Linda ülikooli lastehaigla meeskonda, kes siirdas esimest korda tüviraku sirprakku, samuti aitas ta töötada välja programmi, millega abistatakse hemofiiliapatsiente. Praegu töötabki Jain selle nimel, et muuta hemofiilia ja sirpraku haiguse käes vaevlevate laste elu.

Jain on pärit Indiast, kus ta on lisaks Mauritiusele ja Aafrikale ka hariduse saanud, oma õpingud on ta lõpetanud New Yorgis. Praegu töötab ta lastehaiglas hematoloogia valdkonnas.

Jain kutsuti Loma Linda lastehaiglasse 2017. aastal, et ta töötaks välja programmi hemofiiliahaigete laste raviks.

„Meil on üsna suur patsiendibaas ja lastehaiglas võib sirpraku haigus või hemofiilia saada eluohustlikuks,“ sõnas Jain.

Alates programmi algusest on Jaini meeskond kandnud hoolt üle 300 sirpraku- ja 120 hemofiiliapatsiendi eest – seda on rohkem kui USA lääneranniku mõnes suuremas haiglas.

2020. aastal omistati Jainile tema töö eest nii riiklikul kui ka rahvusvahelisel tasandil Ameerika India päritolu Arstide Liidu noorte arstide autasu.

Jain hoolib väga oma patsientidest ja nende peredest ning mõistab perede muret, millega nad silmitsi seisavad, kui nende laps nimetatud haiguste käes kannatab; nende katsumuste hulka kuuluvad ka pikad reisid, suured väljaminekud, raskused kooliga, äärmuslik füüsiline kurnatus ja pikaajalisest võitlusest tingitud vaimne julgusetuse tunne.

Lisaks kõrgekvaliteedilisele ravile pakutakse Loma Linda lastehaigla programmis ebatraditsioonilisi teenuseid, nagu individualiseeritud raviplaanid, mida nimetatakse teejuhisteks. Kui laps vajab kohest abi, siis selle asemel et tuhandeid kaarte läbi uurida, saab esimene abistaja kiire ligipääsu patsiendi kaardile ning jälgida samm sammu haaval vajalikke juhiseid, nii et laps saaks elupäästva hoole osaks.

„Kui sirpraku- või hemofiiliapatsient on hädaolukorras, võib nende elu lõppeda minutitega,“ ütles Jain. „Meie pakume seda teejuhist, nii et ükski hinnaline sekund ei läheks raisku.“

„Igas laiapõhjalises programmis on omad raskused, aga ma tean, et kui arstid ja nende meeskonnad on oma tegevuse suhtes kirglikud ja kui nende eesmärk on pakkuda kõrge kvaliteediga ravi kõigile patsientidele, loksub kõik paika,“ ütles Jain. „Lastehaiglal on hea meel pakkuda neid teenuseid meie praegustele ja tulevastele patsientidele.“

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat