Oakwoodi ülikool rajas George Floydi nimelise stipendiumi

Avaldatud 10.6.2020, allikas Adventist Review

Oakwoodi ülikool rajas George Floydi nimelise stipendiumi

Adventkogudusele kuuluv Oakwoodi ülikool rajas tudengite toetamiseks George Floydi stipendiumi. 4. juunil toimunud Floydi matusetalituse ajal esitas Minneapolises Minnesota osariigis asuva North Central University president Scott Hagen igale Ameerika Ühendriikide ülikoolile väljakutse rajada enda koolis George Floydi nimeline stipendium. Hiljem tsiteeris Hagenit Forbes.com.

„See on väga hea viis mälestada George Floydi – koguda tema nimel annetusi ning õnnistada noori, kel on eriline talent hariduse omandamiseks! Oakwood võtab vastutuse selles osas, et George Floyd ei surnud asjata,“ sõnas Oakwoodi ülikooli president Leslie Pollard.

31. mail avaldas Pollard Floydi surma kohta avalduse, kus ta ütles, et Floydi „ebavajalik ja asjatu surm“ on „kinnitanud Oakwoodi kogukonda jätkama oma tegevust jõustada uusi standardeid loovat põlvkonda nende elus ja töös“.

Pollard kutsus inimesi üles „keskenduma ka edaspidi kogukonna intellektuaalsele ja moraalsele arengule“. Ta lisas: „Ma olen kindel, et ka vähimad nende seast, kel on majanduslikku võimalust Oakwoodis hariduse omandamiseks, saavad koolile ligipääsu, nii et see verest läbi imbunud endine orjanduskeskus annab meile uue põlvkonna moraalseid aktiviste. Suurepärased mõtlejad lahkuvad Oakwoodi koolist eesmärgiga mitte ainult teenida raha, vaid muuta maailma.“

Oakwoodi ülikool on ajalooliselt üks mustanahaliste kolledžitest ja ülikoolidest. See rajati seitsmenda päeva adventistide koguduse poolt 1896. aastal, et anda haridus mustanahalistele ja edendada vaimulikku kasu. George Floydi stipendium asutati eesmärgiga austada tema elu ja toetada tudengeid nende kõrghariduse omandamisel ja ettevalmistamisel teenimiseks.

Relvastamata mustanahaline mees Floyd suri 25. mail pärast seda, kui politseinik Derek Chauvin hoidis oma põlve üheksa minutit tema kaelal, samal ajal kui Floyd korduvalt kaebas, et ta ei saa hingata.

Tema kohutav surm on põhjustanud slogani all „Ma ei saa hingata“ protestilaine ja palju muremõtteid, mitte üksnes USAs, vaid üle maailma. Protesteeritud on USA saatkondade juures ka meie divisjoni riikides, kaasa arvatud Taanis, Poolas ja Inglismaal.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat