Trans-Euroopa divisjon vastab George Floydi surmaga kaasnenud pingetele

Avaldatud 2.6.2020, allikas TEDNews

Avaldame seitsmenda päeva adventistide koguduse Trans-Euroopa divisjoni koguduseliikmete poolt südamlikku kaastunnet George Floydi pereliikmetele. Relvastamata mustanahaline mees Floyd suri 25. mail pärast seda, kui politseinik Derek Chauvin hoidis oma põlve üheksa minutit tema kaelal, samal ajal kui Floyd korduvalt kaebas, et ta ei saa hingata.

Tema kohutav surm on põhjustanud slogani all „Ma ei saa hingata“ protestilaine ja palju muremõtteid, mitte üksnes USAs, vaid üle maailma. Protesteeritud on USA saatkondade juures ka meie divisjoni riikides, kaasa arvatud Taanis, Poolas ja Inglismaal.

Floydi surm on kõige viimane selliste tapmiste seerias, milles on surma saanud ka Ahmaud Arbery Georgiast ja Breonna Taylor Kentuckyst. Need tapmised näitavad lõhestunud ühiskonnas lahvatanud rassismi ohte. Mõistame koos Põhja-Ameerika divisjoniga hukka kõik viha- ja vägivallateod ja kutsime üles, et ohvritele ja nende peredele mõistetaks õigust. Kutsume üles tegema tegusid, mis aitaksid ehitada üles võrdsemat ja vastastikku toetavat ühiskonna, nii Ameerika Ühendriikides kui ka teistes kultuurides, kus me elame ja teenime.

Me ei kiida heaks mässumeelsust ja rüüstamist, mida oleme näinud teleriekraani vahendusel, kuid me mõistame pingeid ja valu, mis sellisest marginaliseerumisest ühiskonnas esile tõusevad.

Usume kristlastena Jumalat, kes armastab tingimusteta, kes on andnud oma ainusündinud Poja, et keegi ei peaks hukkuma (Jh 3:16). Me võtame vastu Pauluse sõnad, et “te olete kõik usu kaudu Jumala lapsed Kristuses Jeesuses” (Gl 3:26).

Me kutsume koguduseliikmeid ja kogukondi otsima viise ja võimalusi ehitada kogukondi, lammutada müüre, anda elujõudu ühiskonna äärealadele lükatuile ning võtta sõna vihkamise ja ebaõigluse vastu.

Me toetame Põhja-Ameerika divisjoni ja Briti uniooni samateemalisi avaldusi.

Vahetult enne Minneapolise sündmusi tehti mitme divisjoni koostöös uus video sarjast "Kallis koroonaviirus", see video kannab pealkirja "Rassism on viirus" ning see on sarja üheteistkümnes osa. 

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat