Noorte palvenädala teema on „Kaheksa küsimust, mida Jumal sulle esitada soovib“

Avaldatud 10.3.2020

21. märtsil, üleilmse adventkoguduse noortepäeval algab nädala jagu kestev noorte palvenädal. Palvenädala pealkiri on „Kaheksa küsimust, mida Jumal sulle esitada soovib“. Iga päeva jaoks on üks küsimus, mis kasvab välja mõnest piibliloost, ent on seotud ka tänapäevaga. „Küsimused räägivad meie praktilisest igapäevasest elust, sellest, kuidas need meie elu peegeldavad,“ ütles Eesti liidu noortejuht Krõõt Lõbus. „Need küsimused on: kus sa oled?, kus on sinu hukkamõistjad?, kelle teie ütlete minu olevat?, mis seaduses on kirjutatud, kuidas sa loed?, mis sa siin teed?, kas sa tahad terveks saada?, kas te saate aru, mida ma olen teile teinud? ja mis see on, mis sul käes on?.

Noorte palvenädalaloengud ei piirne sel aastal mitte üksnes loengutega, lisaks neile on Krõõda sõnul ühtede kaante vahele koondatud huvitavaid tsitaate, lisalugemist huvilistele, grupimänge. Kuigi raamat paberkujul noorte palvenädala alguseks ilmselt valmis ei saa, on võimalus koguduse kodulehe materjalide kaustast õigel ajal loenguid alla laadida. „Tõlkimisprotsess on suhteliselt pikk ja kuna materjal on seekord põhjalikum, mitte kasutamiseks ainult ühel nädalal, vaid ka näiteks väikegruppide töös või noorteüritustel, siis võtab raamatu ettevalmistamine rohkem aega,“ sõnas Krõõt.

Noorte palvenädalast rääkides kutsub Krõõt noori nii palju kui võimalik palvenädalal kokku saama. „Palvenädalal saab koos lugeda, arutada ja uurida. See on suur osa suhte ja sõpruse loomisest ja Jumala avastamisest. On hea, kui noored kasutavad võimalust koos Piiblit uurida ja üksteise mõtteid kuulata.“

21. märtsil on noortepäev

Hingamispäeval, 21. märtsil on üleilmse adventkoguduse noortepäev, tänavu kannab see pealkirja „mina hoolin“. „Selle teema mõte on näidata välja hoolimist kodutute, põgenike ja võõraste vastu,“ ütles Krõõt ja lisas, et iga koguduse noored võiksid mõelda viise, kuidas nad saaksid selle päeva kellelegi paremaks ja ilusamaks teha. „Noortepäev üle maailma on praegu ka kannatada saanud, kuna noored on pidanud koroonaviiruse tõttu oma tegevusi muutma, kuna ei tohi külastada näiteks vanadekodusid ja haiglaid,“ ütles Krõõt ja lisas, et tuleb silma peal hoida, kuidas saab head teha ilma end ja teisi ohtu seadmata. Siiski soovitas ta mõelda välja viise, kuidas noortepäeva teiste abistamiseks ära kasutada.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat