29.02 annetuste abil renoveeritakse Terve Elu Keskuse koosolekusaal

Avaldatud 28.2.2020

Eeloleva hingamispäeva, 29. veebruari annetused kogutakse Eesti liidu ehitusfondi. Tegu on 2020. aasta esimese ehitusfondi annetusega ja ühtlasi esimesega, millega kaetakse Terve Elu Keskuse remondikulusid.
Terve Elu Keskuse loomise peamine eesmärk on olnud luua võimalusi kogudusetöö kasvuks ja laienemiseks Tallinnas, kus elab kolmandik Eestimaa elanikest.

Terve Elu Keskus pakub kodu ka Kompassi väikekogudusele, mille üks misjonieesmärke on olla kogukonnakogudus, koos on korraldatud eriilmelisi kogukonnaüritusi: Kingakarbi Kingitused jõulude ajal, rahvajooksud, heategevuslikud jõuluüritused, piiblikursused, osalemine kodukohvikute päeval.  

Kompassi koguduse jumalateenistusel käijate arv on alates selle avamisest kasvanud ning seetõttu on keskuse väike saal kogudusele kitsaks jäänud. Koguduse vajadusest ajendatuna võeti ette keskuse I korrusel asuva suurema saali remonttööd. „See saal oli keskuse avamisel kasutusel kauplusena, nüüd on soov sellest teha suurem saal,“ ütles Terve Elu Keskuse juhataja ja koguduste rajamise koordinaator Ivo Käsk ja lisas, et remonditav saal rahuldaks Kompassi koguduse praeguse ruumivajaduse. „Suur korsten, mis takistas ruumi kasutamist ühtse saalina, sai lammutatud. Keskuse avades selles ruumis peale seinte värvimise muid remonttöid ei tehtud, nüüd on kapitaalsem remont.“ Lisaks korstna väljalõhkumisele vajab kapitaalremonti saali põrand ning korrastatakse saalist alguse saav keskuse elektrijuhtmestik ja paigaldatakse ventilatsioonitorustik, samuti vahetatakse tiheda liiklusega tänava müra summutamiseks välja välisuks ning tänavapoolne suur aken. Sama eelarve sees on ka saali kõrval asuva köögi komplekteerimine.

„Suur saal saab olema selline ruum, kus Kompassi kogudus peab igal nädalal jumalateenistusi. Samuti saab seal läbi viia Terve Elu Keskuse üritusi ja kursuseid,“ rääkis Ivo. „Terve Elu Keskuses on Allan Randlepp teinud elustiilikoolitusi, Kompass korraldanud piiblikursust „Avasta kristlus“. Kui keskuses oli vaid üks saal ja siin toimus korraga mitu kursust, pidime „Avasta kristluse“ tarvis rentima üle tänava kohvikuruume,“ lisas ta.

Kõigi nende tööde kulude katteks kasutatakse kolme allikat: liidu ehitusfondi üle-eestiline annetus, Kompassi koguduse annetused ja Terve Elu Keskuse toetusprojekt (laekunud peakonverentsi adventmisjoni linnamõjukeskuste projektist). Tulevikku vaadates nimetab Ivo suurema vajadusena veel maja tagumise külje fassaaditöid. Maja kolme külje fassaad on juba renoveeritud hoone kaasomaniku kulul.

Liidu ehitusfondi järgmine annetus on  30. mail, mil kogutud raha suunatakse Valga kiriku akende ja katlaruumi ukse vahetamiseks. Osa Valga kiriku akende vahetamiseks vajaminev raha on olemas, teise osa kogumisele saame kevadel koos kaasa aidata.

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat