Kompassi kogudus veetis augusti viimase hingamispäeva mere ääres

Avaldatud 2.9.2019

Hingamispäeval, 31. augustil pidas Kompassi kogudus jumalateenistuse vabas õhus. Hingamispäevale vabas õhus Keibu randa olid oodatud nii koguduseliikmed kui ka koguduse sõbrad.

Päeva esimeses pooles oli jumalateenistus piiblitunni ja sõnumiga, teises pooles söödi koos, jalutati, mängiti mänge ja käidi ujumas. Sõnumiosas jagas Sõna Mervi Kalmus. Ruth Lobjaka sõnul oli tegu vabas vormis teenistusega, nii et ka kuulajad said kaasa arutada ja tekkis dialoog. „Meiega liitus juhuslikult kaks baptisti koguduse liiget, kes värskendasid meie teenistust,” ütles Ruth ning lisas, et kui neil enne oli eelarvamusi, johtuvalt sellest, et nad ei olnud meie koguduse teenistusel käinud, siis nüüd olid nad rõõmsad, et said osaleda ja et eelarvamused langesid ära.

Oma arutelus esitas Mervi küsimuse: mida palusid endale kõige rohkem algristikoguduse liikmed? „Me loeme Piiblist, et nendega liideti iga päev uusi inimesi, aga nad tundsid, et midagi oleks ikkagi veel vaja,” rääkis Ruth. Mervi kõne aluseks oli Ap 4:29: „Ja nüüd, Issand, vaata nende ähvarduste peale ja lase oma sulastel täie julgusega kõnelda sinu sõna...” ning sõnumi rõhk ja üleskutse oli, et meiegi peaksime julgust paluma, peaksime harjutada, et levitada Jumala Sõna, nii et kogudus võiks kasvada ja et me jõuaksime oma sõpradeni ja inimesteni, kes võiksid veel Jumala leida.

Ruth sõnas looduses veedetud hingamispäevale tagasi vaadates, et selliseid väljasõite võiks tihedamini teha. „See annab vaheldust igahingamispäevasesse rutiini ja see võiks olla hea misjonitöö vorm: kutsuda oma sõpru piknikule, loodusesse, kirikuseinte vahelt välja. Äkki mõni inimene tuleb julgemini kaasa.”

Ühiste arutelude käigus ja selle kvartali õppetükkide valgel tekkis ka mõte laiendada koguduse jumalateenistusi. Ruth: „Kui oled looduses, siis ei ole kuskile põigelda – ikka räägid inimestega rohkem. Koos rääkides tuli mõte, et tahaks hakata tihedamini teha jumalateenistusi sotsiaalasutustes. Praegune õppetükk kutsub üles, et Jumala teenimine ei ole ainult see, mis on kirikuseinte vahel ja sealt tekkis mõte, idee, kuidas misjonitööd arendada.”

Septembris on Kompassi kogudusel ees veel kaks suuremat ettevõtmist: 7. septembril oodatakse sõpru koguduse 1. aastapäevale, kuu viimasel pühapäeval, 29. septembril toimub Pirita terviserajal Kompassi 3. heategevusjooks, mille registreerimine on juba avatud.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat