Kohtasin Kaunases toimunud elustiilimeditsiini konverentsil paljude teiste huvitavate esinejate seas dr Paul Claytonit, kes müüs seal ka oma raamatut Let your food be your pharmaco-nutrition (Olgu sinu toit su ravim-toiduks), kus ta esitab kokkuvõtlikult oma nägemuse sellest, kuidas toit mõjutab meie tervist. Neil, kel asja vastu sügavam huvi, tasub lugeda tema selleteemalist põhjalikumat raamatut „Tulest välja“(Out of the Fire).
Dr Paul Clayton töötas kliinilise farmakoloogina, kuniks ta mõistis, et toidu farmakoloogiline mõju on meie tervisele palju mitmekesisem ja olulisem kui ühegi ravimitootja toode. Viimased 40 aastat on ta uurinud, kuidas toit meie tervist mõjutab. Käesolev raamat võtab lühidalt kokku, kuhu teadus selles osas jõudnud on. Ainult väike osa raamatus kirjeldatust on Pauli enda töö vili. Suur osa on kokkuvõte tuhandete teiste teadlaste laborites ja haiglates tehtud tööst.
Järgnevalt jagan lühidalt Pauli nägemust sellest, mis on meie toitumisega valesti ning kuidas seda jälle korda saada.
Artikkel jätkub Terve Elu Keskuse blogis, loe edasi...