Kompassi koguduse hea tahte kingitused

Avaldatud 7.1.2019

Kompassi väikekogudus korraldas jõulude ajal ja uue aasta alguses kolm heategevusjõulupidu.

Kingitused Pirita lastele

Koostöö Pirita linnaosavalitsusega läheb tagasi ka eelmisse ja üle-eelmisse aastasse: Kompassi koguduse 2017. aasta kingakarbi-kingitused läksid just Pirita linnaosa vähekindlustatud ja paljulaste perede lastele. Nii oli ka tänavu, mil kingipidu umbes 50 lapsele toimus 13. detsembril Pirita linnaosavalitsuse ruumides. „Seal oli lihtne jõulupidu, väikesed suupisted, mängud, ühislaulmine, linnaosavlitsus oli tellinud jõulunäidendi ja meie jagasime kingitusi,” rääkis projekti üks eestvedajaid Ruth Lobjakas. 

Kingakarbi-kingituste valmistamise üleskutse tehti kõigile oma tuttavatele ja sõpradele, ning sotsiaalmeedias ja Piria lehes. „Inimesed said teada, et on võimalik heategevuse korras lastele kingitusi teha, meiega võeti ühendust Facebooki, e-posti  ja telefoni teel,” ütles Ruth. „Paljud kingitegijad on meile täiestu võõrad jatundmatud inimesed. Pirita lastele tegime üllatuskingitusi, lapse sugu ja vanust arvestades,  kingakarp on niipalju suur, et sinna saab erinevas suuruses asju sisse panna: maiustusi, mänguasju, aksessuaare, kunsti ja meisterdamise tarbeid, ka riideid,” lisas ta. 

Kingitused Haiba lastele

29. detsembril käis Kompassi koguduse pea 15liikmeline meeskond Harjumaal Haiba lastekodus, samuti laulmas-mängimas ja kingitusi jagamas. Tänavu saabus Eestisse adventkoguduse heategevusorganisatsiooni ADRA kaudu laste kingipakke, nende sisust ja enda lisatust pakkis Kompassi meeskond kingipakid Haiba lastele, keda peol oli alates pooleteise-aastasest kuni 16-aastasteni.

Haibas oli 15 last, kes kingituse said,” sõnas Ruth ja rääkis, et kui linna lastekodudes on jõulude aegu palju kinkijaid ja palju külastajaid, siis maapiirkonnas oli tunda vahet, et neil vist ei käi nii palju külalisi ja nemad vist ei saa nii palju kingitusi. „Lapsed olid väga rõõmsad ja kasvatajad kutsusid meid tagasi.”

Kingitused autismiühingu lastele

Kompassi kolmas jõuluheategu sündis koostöös Tallinna ja Harjumaal Autismiühinguga ja toimus see 5. jaanuaril Puuetega Inimeste Kojas Tallinnas, kus oma jõulupaki sai 33 last. 

„Sellesama ühinguga tegime koostööd eelmise aasta heategevusjooksul, millega kogusime raha tugigruppide töö jaoks,” selgitas Ruth. 

Peol osalesid autismiühingusse kuuluvad pered oma lastega. „Ühinguga suhtlemise käigus tuli välja, et ühingus ei olnud kunagi varem lastele jõulupidu tehtud ja nad olid rõõmsasti valmis meid vastu võtma. Kuna lapsed olid seal peredega, siis oli seal kõige suurem pidu,” rääkis Ruth ning lisas, et sinna kutsuti appi kristlik nukuteater Talleke oma etendusega „Jõululugu”, lisaks sellele lauldi koos, mängiti mänge ja päeva kulminatsioon oli kingakarbi-kingituste jagamine. „Et laste jõulusoove teada saada, korraldas autismiühing väikese küsitluse ja vanemad andsid laste jõulusoovid teada. Kingitegijad said lapse nime koos lapse sooviga ja lisasid ise veel midagi juurde. Need olid hea tahte avalduse kingitused,” ütles Ruth. 

Et oma heategevuspartnerid ja heategijad kokku viia, ning saada tuttavaks inimestega, kes kinke tegid ja luua projektis osalenud inimestega siduvamaid suhteid, on Kompassi kogudusel plaanis veebruaris vabariigi aastapäeva aegu korraldada tänuõhtu. Ruthi sõnul on eesmärk kutsuda kõik, kes on heategevusprojetidega seotud olnud,  et jagada mõtteid ja tagasisidet ja rääkida edasistest koostööplaanidest ja tänada neid inimesi, kes on kingitusi teinud.  
Heategevusprojektide üks eesmärke on olnud Kompassi kogudusest kogukonnale märku anda. „Need heategevusprojektid said alguse koostööst Pirita linnaosavalitsusega – Kingakarbi Kingituste tegemise kaudu. Kuna nemad soovisid meiega koostööd edasi teha ja meie soovime seda samuti, sest me soovime kogukonna jaoks olemas ja nähtavad olla, siis me teeme seda, mida saame,” selgitas Ruth. „Heategevus neile, kes abi vajavad, on kogu aeg meie mõtteis.”

Lisaks aastalõpu kogukonnaprojektidele on Kompassil praegu pooleli elustiilikoolitus, mida viib läbi Allan Randlepp ja mis toimub esmaspäeviti Terve Elu Keskuses. Märtsis on plaan alustada kursusega „Avasta kristlus”.

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat