Armastuse sõltlane

Avaldatud 1.6.2008, autor Kristiina Räägel

Maa peal võib olla juba paradiis, kui südames on rahu Jumalaga. Ilmselt see on meie kõigi eesmärk siin – olla tugevas osaduses Jumalaga igal hetkel (sekund ja väiksemad ajalised ühikud). Justnagu meie eeskuju Jeesus. Milline rõõm ja rahu siis südames on, kui kerge on jalg minema kõikjale kuhu Ta meid saadab. Ja milline tarkus meis on Temalt. Tema ongi universumi Looja ja tema on seda kõike lubanud meile tingimusel, kui me jääme Temasse ja Tema Sõna meisse.

Üks tingimus ja me olemegi maailma kõige õnnelikumad inimesed.

Ja nüüd reaalsus. Kes meist saaks öelda, et tal on katkematu ühendus Temaga. Minu liha on nõrk ja teen seda, mida ma ei taha, ja seda, mida tahan, seda ei tee. Õppiv laps, kes õppeprotsessi käigus komistab, näeb liblikat, kes tundub antud hetkel olevat atraktiivsem kui käimasolev õppetund, ja jookseb liblikat vaatama. Ka sellised pealtnäha süütud ahvatlused viivad meid Temast eemale.

Üks lollikindel reegel on, kuidas Temasse jääda – kui tegeleme Tema asjadega, teeme Tema tahtmist. Mina olen saanud kutse turvakodu lastega mängimas käia. Need on lapsed, kes on tänavale (või pahandustesse) sattunud. Sel hetkel ei tea keegi, mis neist lastest saab – kas lähevad tagasi koju või saadetakse lastekodusse. Sõltub vanematest.

Minu jaoks ei ole see raske – mõned telefonikõned (turva-kodusse, sõpradele), mõned maiustused, mõned mängud välja mõelda ja kondikava on koos. Kohapeal mängime lastega paar tundi, joonistame ja sööme maiustusi. Ei ole ju raketiteadus?! Ometi on see midagi sellist, mis neile lastele korda läheb.

Mis on Sinu „raketiteadus”, millega saad teistele rõõmu valmistada, Tema tööd teha? Kas on see naeratus vastutulijatele, eestpalve sõprade ja töökaaslaste pärast, teiste ärakuulamine vms? Fakt on see, et igaüks meist on eriline. Kui universumi Looja teab hetke, mil meil juuksekarv langeb, rääkimata juuksekarvade arvust, kui Ta pühendab Sulle oma tähelepanu hetkel, mil sina vaevud Temaga rääkima, siis ei tasu oma erilisuses kahelda. Igalühel meist on anne. Olgem siis avatud meelega, et kuulda, mis on see minu väike osa selles maailmas.

Kui teeme midagi teiste jaoks, siis oleme avatud Tema jaoks. Avatus = osadus = Vaimu juhtimine = õnn!!!

Jaga Facebookis
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat