Kuuba noortel lubati osaleda kiriku konverentsil

Avaldatud 6.8.2007

44 noort kuubalasest seitsmenda päeva adventisti osalesid koos enam kui 5000 adventnoorega 26. kuni 28. juulini Columbias adventkiriku Inter-Ameerika Noorte Juhtimise- ja palvekonverentsil.

Kuuba valitsuselt reisiks loa saamine võttis kiriku juhtide sõnul terve aasta. Tegemist oli suurima sarnase delegatsiooniga, kes reisis Kuubalt välja, alates aastast 1959.

22 delegatsiooni liiget kogesid piiriületamisel probleeme ning nad pidid reisima sihtkohta läbi Venetsueela, jõudes kohale ürituse poole peal. Ülejäänud 22 noort saabusid kohale 27. juulil, mil nad ka esitasid konverentsile oma riigi noortetöö raporti.

”Meil on tõeliseks auks olla täna siin koos teiega,” ütles Kuuba adventkoguduste noortejuht Ruber Alvarez konverentsi publikule. Alvarez ütles, et ta loodab, et kuubalaste kohalolek loob pretsedendi edaspidistelegi üritustele mõeldes ja pakkus välja, et ühel päeval võiks Kuuba ka sarnase ürituse korraldajaks olla.

Inter-Ameerika regiooni juht pastor Israel Leito ütles, et kirik toetab Kuuba delegatsiooni ka rahaliselt ning kutsus kohalolijaid toetama Kuuba adventiste.

Kuubal elab enam kui 30 000 adventisti, kellest rohkem kui pooled on noored. Riigis, mille populatsioon on 11.4 miljonit, on 272 adventkogudust ning teoloogiline seminar.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat