Raamat räägib adventistide pikaealisuse põhjustest

Avaldatud 21.5.2008

Ajalehe Postimees lisaleht Elu24 kirjutab värskest raamatust „The Blue Zones”, mis tutvustab nelja inimrühma maailmas, kus pikaealisus on tavaline nähtus. Ühtedeks on adventistid Californis, Loma Lindas.

Esimese uurimisretke tegi raamatu autor, USA seikleja, Dan Buettner Jaapani Okinawa saarele 2005. aastal ja sellest valmis ajakirjale National Geographic artikkel «The Secrets of Long Life» (Pikaealisuse saladused).

48-aastase ameeriklase kinnitusel on maailmas neli paika, kus pikaealisus on tavaline ja inimesed elavad üle 100 aasta. Itaalia ranniku lähedal asuv Sardiinia saare mägine Barbagia piirkond, Jaapani saar Okinawa, seitsmenda päeva adventistide kommuun Californias Loma Lindas ja Nicoya poolsaar Costa Ricas.

«Nende paikade elanikud elavad väga vanaks. Märkasin, et neil kõigil on ühiseid jooni – nad söövad tervislikult ja vähe, on aktiivse eluviisiga, tarbivad alkoholi mõõdukalt ja elavad loodusega tasakaalus,» vahendab Postimees autori sõnu. Buettner lisas, et neis paikades oli ka tugev kogukonna ja küünarnukitunne. «Isegi väga vanad inimesed olid neis paikades aktiivsed kogukonna liikmed, neil oli kindel elueesmärk,» nentis Buettner.

Adventistid peavad oluliseks tervislikke eluviise, väärtustades oma keha Püha Vaimu templina. Adventistid on põhimõttelised täiskarsklased ning paljud ka taimetoitlased.

Jaga Facebookis
Lingid
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat