Avalik pöördumine: Eesti Laste kasvukeskkonna parandamiseks

Avaldatud 8.7.2007, allikas Meie Aeg

15. juunil Tallinnas Adventistide Koguduste Eesti Liidu ja Eesti Kirikute Nõukogu koostöös ellu kutsutud konverentsi „Eesti Laste kasvukeskkond“ korraldajad kutsuvad ühiskonna erinevaid osapooli pöörama tähelepanu laste elu mõjutavatele teguritele ning seadma esikohale laste õiguste ja vajaduste kaitse.

- Lähtudes Lastekaitseseaduse § 48 „Lubamatus õhutada vägivalda“ kutsume tarbijakaitseametnikke, politseinikke, omavalitsuste sotsiaalametnikke ning kõiki kodanikke pöörama tähelepanu lastekaupluste mänguasjadele (mängurelvad jms) ning laste seas väga levinud videomängudele ning kontrollima, et lastekaitseseadust järgitaks.

§ 48. Lubamatus õhutada vägivalda
(1) Eesti Vabariigis on keelatud toota ja müüa mänguasju, mis imiteerivad inimeste ja teiste elusolendite hävitamise vahendeid. Erandiks võivad olla spordi- ja osavusmänguvahendid, kui neid kasutatakse eesmärgipäraselt.
(2) On keelatud lastele toota ja demonstreerida trükiseid, filme, heli- ja videosalvestusi ning esemeid, mis õhutavad julmust ja vägivalda.
(3) Käesoleva seaduse § 47 2. lõikes, § 48 1. ja 2. lõikes ning § 50 1. lõikes sätestatud nõuetest kinnipidamise üle teostavad järelevalvet vastavalt seadusele Tarbijakaitseameti ametiisikud ja politseiprefektuur ning valla- ja linnavolikogu poolt volitatud sotsiaaltalituse ametiisikud.

- Kutsume telekanaleid kontrollima lastesaadete sisseostmisel ja/või tootmisel, millist sõnumit need kannavad, ning kandma hoolt, et lastele edastatav väärtustaks elu, oleks rahumeelne ning sõbralik ja positiivne.

- Kutsume meediakanaleid saadete eel ja telekavades lastevanemaid rõhutatult hoiatama lastele mittesobivat materjali sisaldavate telesaadete ja filmide eest.

- Kutsume lastevanemaid, pedagooge, noorsootöötajaid ning kõiki, kes töötavad laste ja noortega, jälgima, mida lapsed vaatavad arvutis, milliseid arvutimänge nad mängivad, mida näevad TV-st ning aitama neil teha arukaid ja häid valikuid, mis soodustaksid laste isikulist arengut.


Konverentsi korraldajad

Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat