Juuni keskel toimub Meie Aja aastateema konverents “Eesti lapse kasvukeskkond”

Avaldatud 27.5.2007, allikas Meie Aeg

15. juunil toimub Meriton Grand Hotel Tallinna konverentsisaalis avatud konverents “Eesti lapse kasvukeskkond”, kus püütakse vaadata, milliste mõjutajate poolt on meie lapsed kasvuperioodil mõjutatud ja kuidas neid kõige negatiivse eest hoida.

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Liidu poolt korraldatud ja Eesti Kirikute Nõukogu poolt toetatud konverentsi peakõnelejaks on Euroopa Parlamendi liige ja Eesti Lastekaitseliidu president proua Katrin Saks.

“Konverentsi idee tuli seoses ajakirja Meie Aeg aasta teemaga, milleks on “Lapsed – Jumala kingitus”,” selgitas ürituse korraldaja Lauri Beekmann. “Vaadates lastele suunatud meediat ja meelelahutusmaailma, siis jääb väga selgelt mulje, et täiskasvanud on kasvõi oma laste arvelt pigemini huvitatud materiaalsest edust. Täiskasvanud on ju need, kes loovad lastele sellised keskkonnad ja mõjutajad, mis kisuvad alla laste normaalse ja moraalse arengu,” ütles Beekmann.

Konverentsil tulevad arutluse alla küsimused: Millises keskkonnas kasvavad Eesti lapsed? Kas sageli toome materiaalsest kasust lähtudes ohvriks laste turvalisuse ja hoitud lapsepõlvega kaasnevad olud? Kuidas mõjutab lastele suunatud meedia ja meelelahutusäri meie lapsi ja nende arengut? Kuidas saaksime tagada oma lastele parima kasvukeskkonna?

Nendel ja paljudel teistel küsimustel arutlevad lisaks Katrin Saksale Uno Traat (Tallinna Ülikooli ja Sisekaitseakadeemia õppejõud), Pille Valk (Tartu Ülikooli õppejõud), Viktor Nõmmik (Ida-Virumaa adventkoguduste pastor), Juta Piirlaid (Eesti Sinise Risti liidu esinaine), Tiia Lister (koolipsühholoog), Anne Vahtramäe (adventkoguduste peretöö juht), Lauri Beekmann (Ühendus Alkoholivaba Eesti esimees) ja mitmed teised.

Konverentsist on kutsutud osa võtma kõiki lapsevanemaid, lastega töötajaid, pedagooge, sotsiaaltöötajaid jne. Konverents on kõigile avatud ja tasuta.

Konverentsi materjalide saamiseks palun registreeri end hiljemalt 13. juuniks telefonil 7343211 või e-maili aadressil info@advent.ee
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat