Evangelism peab olema “eluviis, aga mitte sündmus”, ütles üks kirikujuhtidest

Avaldatud 29.4.2007, allikas Adventist News Network

Kui sinu arusaamine evangelismist hõlmab “mega dollareid”, “staar esinejat” ning kiire ristimise plaani, peaksid sa oma definitsiooni uuendama, ütles ülemaailmse adventkiriku asepresident pastor M
ark Finley.

“Kui sa näed evangelismi sündmusena, on see määratud omama minimaalset tagajärge. Kui evangelism ei ole kestev protsess, mis on rajatud äratatud ja varustatud kohalikele kogudustele, kus uusi usklikke toetatakse ja kinnitatakse, ei saa see olla Jumala ideaaliks,” ütles Finley.

“Kui sa usud Piiblit, siis mõistad, et evangelism on oluline,” selgitas evangelist, tsiteerides Jeesuse juhtnööre Markuse 16:15, kus kutsutakse evangeeliumi kuulutama kogu maailmale. “Kogudusena oleme me inimestest huvitatud. Sama huvi inimestest, eeldab ka huvi evangelismi vastu.”

Kuid evangelism ei ole ka midagi, mis sobib kõigile ühtmoodi, oli Finley kiire lisama.

Kõige laiemas mõistes “tähendab evangelism lihtsalt Jeesuse jagamist igal võimalikul viisil iga võimaliku inimesega. See tähendab eestpalvetamist naabri pärast, kes on abielu lahutamas. See tähendab Jeesuse rahu pakkumist vähihaigele. Evangelism tähendab üks-ühele jagamist.”

Viimastel aastatel on paljud kristlikud kogukonnad, adventistid kaasa arvatult, pöördunud väikeste gruppide teenistuse, interneti ja teiste progressiivsete poole väljundite poole, mille kaudu on kergem jõuda sekulaarsete ja skeptiliste inimesteni.

Finley ütles ka, et doktrinaalsed teemad “peavad saama esitatud tänapäeva mõtlemise ja väärtuste kontekstis.”

“Kogudus on Kristuse ihu, mis armastuses teenib ja jagab Jumala armastust ühiskonnale,” võttis Finley kokku. “See ei leia aset kolme nädalaga, vaid peab aset leidma kestvalt. Tõeline evangelism on eluviis, mitte aga sündmus.”
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat