Iisrael pöördub palestiina poole

Avaldatud 22.4.2007, autor Paul Clee

Märtsi keskel täitus kauaaegne unistus, mil palestiinlastele suunatud misjonitöö Iisraelis sai reaalsuseks.

Toimumiskohaks oli spordiklubi Ida- Jeruusalemmas, kus viidi 11-15 märtsil läbi terviseseminar. Projekti läbiviijateks olid: pastor Richard Elofer, Seitsmenda Päeva Adventistide Iisraeli koguduse juht, pastor John Lascu Rumeenia kirikust Tel Avivis, pastor Paul Clee, Trans- Euroopa Divisjoni tervisejuht ning lisaks palju koguduseliikmeid.

„Me saime üsna kiiresti selgeks, et me peame olema väga paindlikud,” ütles pastor Paul Clee, üks jutlustajatest, „ning meie suurepärased meeskonnaliikmed, kes pidid iga päev reisima 3 tundi, kohanesid kiiresti osalejate vajadustega.”

Nädal algas lühikese kiriku tutvustamisega Tel Avivis ning seejärel palvetati koos kõikide osalejate turvalisuse ja edu pärast.

Programm koosnes igal pärastlõunal ja õhtul kolmest osast: terviseteemalisest väljapanekust, kus toimus ka osalejate tervislik kontroll ning arstipoolsete nõuannete jagamine. Lisaks toimusid alati kaks loengut naiste tervise teemadel ning meestele õhtune suitsetamisvastane programm.

„Ma olin kuulnud nii palju negatiivseid asju sellest, mis Palestiinas toimub, et ma ei olnud väga huvitatud üritusel osalemisest,” ütles Andrea Lascu, üks jutlustajatest terviseloengutel. „Siiski valmistasin ma loengu ette, ma palvetasin ja … see soojus ja entusiasm, millega meid vastu võeti, üllatas mind väga. Inimesed on nii soojad ja sõbralikud, tunnevad huvi oma tervise vastu, haritud ja armastusväärsed.”

Varinia Kovari, teine terviseteemadel jutlustaja, oli sarnaselt Andrea Lascuga imestunud, kui nägi, millised inimesed osalesid seminaril. Ta kommenteerib: „Ükskõik, millise pildi ka massimeedia neist inimestest loob, neil on samad unistused, samad probleemid, samad vajadused nagu meil. Nad on Taeva silmis väga väärtuslikud. Ma tänan Jumalat osalejate eest, kes meie programmiga liitusid ning kutsun üles teidki palvetama nende inimeste pärast ja selle töö pärast, mis meil teha tuleb.”

Paul Clee oli vaimustunud ühisest söömaajast koos pastor Eloferi ja programmi tõlgiga: „Ma mõtlesin – milline ime! Laua taga istuvad koos inglasest kristlane, kristlane tugeva juudi päritoluga ja kaks haritud, kirglikku palestiinlast. See on tõesti ime, mida Jumal teha saab!”

Ürituse lõppedes kingiti kõikidele korraldajatele meened, mis neile seda programmi meenutama jääksid. Ürituse organiseerijad ja tugigrupp lubasid korraldada iganädalaselt uusi kohtumisi ning on plaanis läbi viia sarnaseid programme palestiinlastele ka teistes linnades.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat