Pakistanis pühitseti sisse kaks kirikut

Avaldatud 3.4.2007, allikas Meie Aeg

17. märtsil pühitseti Pakistanis sisse kaks külades asuvat seitsmenda päeva adventistide kirikuhoonet. Islam Nagar ja Artali Doolwan asuvad kaugel põhiteedest, maapiirkonnas, kus inimesed elavad oma põllutööde lähedal ja enamus inimesi on moslemid.

Mõlemad kirikud maksid umbes 4500 USA dollarit ja need kulud kaeti Global Missioni fondist. Ühe külastaja sõnul on kirikud „ilusad ja sobilikud adventkoguduste tarbeks.”

Islam Nagari kogudusehoone pühitsemisel oli osalema ja pühitsemisteenistusel ka kõnelema kutsutud kohalik islami kogukonna liider. Ta väljendas oma rõõmu uue kiriku üle ning julgustas moslemeid ja adventiste tegema koostööd ja elama rahumeeles. Viidates just kuuldud kristlikule jutlusele ütles ta: „Ma hindan väga kõrgelt seda sõnumit, mida kuulsin. Järgigem Jeesuse eeskuju ja ehitagem omavahelisi suhteid armastuses ning aidakem üksteist.”

Külaliste seas oli ka Trans-Euroopa Divisjoni president pastor Bertil Wiklander (kõrvaloleval pildil), Pakistani adventkiriku president pastor Younis Noor ja Põhja-Pakistani adventkiriku president Joseph Zahid. Nad olid mööda väikseid külateid reisinud mitmeid tunde, kuid kohalik külalislahkus oli selle vaeva vääriliseks osutunud. Pastor Wiklander lõikas lahti ukse ees olnud paela ja avas ukse spetsiaalse võtmega. Pastor Wiklander ütles: „Nendes külades elavad adventistid on integreerunud oma igapäevases elus ja töös kohalike moslemitega. Mind on väga julgustanud kogemus näha siinseid usklikke ja ma tänan Jumalat selle usu ja armastuse pärast, mida olen siin kohanud.”
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat