Rootsis sündis uus kogudus

Avaldatud 19.3.2007

3. veebruaril tähistati Borases Rootsis päeva, mil FOCUS kirik muutus Hestra kohvik-kirikuks.

Lugu ise algas juba kaheksa aastat tagasi, kui grupp noori inimesi kohalikus kirikus tundis muret, et nende sõbrad lahkusid kirikust. Selle mõttega alustasid nad teenistuste korraldamist, mis algselt toimusid ebareeglipäraselt. Sellest teenistustesarjast sai alguse FOCUS kirik, mis nüüd on saanud Hestra kohvik-kirikuks.

Bjorn Ottesen (pildil), Seitsmenda Päeva Adventistide kiriku president Rootsis ütles: "Paljud noored lahkuvad kirikust mitte selle pärast, et nad ei usuks Jumalat, vaid sellepärast, et nad ei näe mõtet sellel, mis kirikus toimub. Göteborgi Ülikoolis läbi viidud uurimus näitas, et 43% Rootsi noortest palvetab. Paljud neist igatsevad osadust, kus nad saaksid jagada oma usulisi mõtteid. Kirik hindab väga, et on inimesi, kes tahavad jõuda noorteni kasutades nende keelt ja kultuuri. Tulevikus näeme veel palju erinevaid võimalusi olla osaduses ja teisi teenida. See on väga positiivne. Me ei peaks sellele vaatama kui ähvardusele vaid kui võimalusele, kuidas jõuda võimalikult paljude inimesteni."

Wily Aronsen, Isikliku Teenistuse Osakonna juhataja kasutab analoogi, kui perre saabub uus liige. "See on samuti, kui sünnib uus laps. See teeb mõned väga õnnelikuks. Teised ärrituvad ja armukadetsevad nagu mina, kui mu noorem õde sündis. On raske harjuda uue kirikuga, kuid fakt on see, et paljud inimesed, kes muidu kirikusse ei tuleks, on tulnud Hestra kohvik-kirikusse."

"Hestra kohvik-kirik pole mingi soovunelma täitumine,"ütleb David Cederstrom, kiriku pastor, "kuid paljud inimesed on hakanud uskuma ja näevad Hetsra kirikut nende kirikuna kuigi nad pole täielikult Jeesust oma Päästjana vastu võtnud. Kolm inimest on ristitud. Üks inimene meie kirikust on olnud misjonär välismaal juba ühe aasta, kaks inimest aga õpivad praegu teoloogiat. Meie kogudust on vaja."

Hestra kohvik-kirik rühutab selgelt, et nad on osa Seitsmenda Päeva Adventistide kirikust Rootsis. Kuigi nende teenistusvorm on teistsugune, on nende sihid ja sõnum sama, mis ülejäänud kirikul: jagada kõigile inimestele Jumala armastuse igavest evangeeliumi, mis juhib neid vastu võtma Jeesust oma isikliku Päästja ja Issandana.

TED News
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat