Pastorid arutasid Virumaast, loomisimest ja pastoraalsest juhtimisest

Avaldatud 16.1.2007, allikas Meie Aeg

Teisipäeval, 16. jaanuaril, kogunesid adventkoguduste töölised ühisele osadus- ja õppepäevale, kus tutvuti Virumaa piirkonnas aset leidva tööga ning mõtiskleti Jumala loomistöö üle.

Kaplan Rein Käsk pidas hommikupalvuse, juhatades tähelepanu vaimulikult võitlusele, mida me oma igapäevases töös pidevalt peame. Nii oma koduses kui ka profesionaalses elus. Oluline on pidada silmas eesmärki, et võitlemine ei kujuneks eesmärgiks omaette, mõtiskles pastor Rein.

Pärnu adventkoguduse pastor Mati Ploompuu pidas ettekande Jumala imetegude teemal, süvenedes täpsemalt loomise ja evolutsiooni küsimustesse.

Viktor Nõmmik tutvustas adventkoguduse tööd Ida-Virumaal, kus ta on Narva, Sillamäe ja Jõhvi koguduse vanemapastoriks. „Inimestevaheline usaldus on tiimitöö aluseks,” tõi pastor Nõmmik ühe edupõhjusena esile. „Kui inimene on töösse kaasatud, tunneb ta end koguduses vajalikuna. Ida-Virumaal on viimastel aastatel olnud kõige enam kogudusega liitumisi ja ristimisi. 2006. aastal ristiti piirkonna kogudustes 14 inimest.

Pastor Nõmmik kutsus ette 7 vabatahtlikku ja andis igaühele kätte küünla. „Et küünal läheks põlema, on vaja kelleltki teiselt tuld,” ütles Viktor. Ida-Virumaa koguduste noorempastor Villy Nõmmik süütas kõigi küünlad põlema. Seejärel kustutas Viktor aga kõigi küünlad ära. „Tihti kustutab Saatan kellegi kriitika kaudu näiteks inimestes oleva tule ära. Kuid kokkuhoidmise puhul on võimalik kustunud küünlad taas süüdata ja rünnakud tagasi lükata.”

Pastor David Nõmmik tõstatas üles pastoraalse juhtimise teema. „Kui sa oled kutsutud sellesse töösse, siis Jumal annab ka visiooni, mida on kogudusega vaja teha, selleks et edasi areneda,” selgitas David. Selles kontekstis tõuseb üles kaks küsimust: „kuhu?” ja „kuidas?”.

Rakvere adventkoguduse pastor Ergo Naab tutvustas Lääne-Virumaa tööd. Möödunud jõuluperioodil korraldas Rakvere kogudus mitmeid üritusi nii oma inimestele kui ka väljapoole. Jaanuari alguses toimus Rakveres ka laste talvelaager, kuhu oli tulnud lapsi ka teistest linnadest. Ergo on alustanud Rakvere koguduses „piibliringi” tundidega, mille raames käiakse läbi kümnel korral 10 põhilist Jumala ja Piibliga seonduvat teemat. Tunnid ei ole mõeldud koguduseliikmetele, vaid inimestele, kes alles soovivad tutvuda usuküsimustega.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat