Rakvere adventkogudus toitis advendiajal kodutuid

Avaldatud 29.12.2006, allikas Meie Aeg

Koostöös SPA Rakvere Koguduse väikese grupiga ja MTÜ Tootsi liikmetega keetsime igal detsembrikuu pühapäeval (3;10;17;24) kodututele suppi ja jagasime riideabi. Meid külastas umbes 40 inimest. Mõnikord rohkem, mõnikord vähem.

Tegelik töö hakkas pihta ammu enne detsembrit. Sponsoritele kirjade kirjutamine, kokkuleppe sõlmimine sauna ja teiste sotsabikeskuse ruumide kasutamiseks. Samuti organiseeris koguduse õde villaste sokkide ja kinnaste kudumise kampaania. Kokku kooti ligi 100 paari sokke. Lõng kingiti inimestelt väljapoolt kogudust, abistamise eesmärgil. Sokke ja kindaid jagasime tasuta kodututele pühapäevaste supiköökide ajal.

16.12 toimus laste jõulupidu, kuhu kutsusime ka vähekindlustatud perede lapsi ja nende vanemaid. Selleks oli meil kokkulepe lastekaitsetöötajaga, kes kodusid külastades andis edasi ka meie kutsed. Samuti kutsusid koguduseliikmed ise külalisi. Kõigepealt toimus koguduse laste poolt kontsert ja väike jõulunäidend, peale seda sai iga külla tulnud laps paari villaseid sokke ja sponsorite poolt ostetud kommikoti. (Oma koguduse lapsed said kommikotid tänu spetsiaalsele korjandusele koguduses.) Õhtu lõppes ühissöömisega pidulikult kaetud laua taga.

17.12 oli kodututele eriline päev, kuna koostöös Rakvere Sotsiaalabikeskuse, MTÜ Tootsi ja SPA Rakvere Kogudusega oli kodututel võimalus tasuta saunas käia, juukseid lõigata, vererõhku mõõta ja suppi süüa. Ürituse kordaminekule aitasid kaasa sponsorid, tänu kellele said kõik saunaskäijad selga puhta, uue pesu, jagasime villaseid sokke, kindaid, kampsuneid ja muud vajalikku. Inimesed olid väga tänulikud. Kohapeal said abivajajad ka hingeabi ja nõustamist. Üks inimene sai ka töökoha.

24.12 oli taas supiköök, kus jagati ka riideabi.

Töö abivajajatega käib edasi. Kokku on lepitud ka kohalike toitlustusettevõtete juhtidega, et pakase (-15 ja rohkem) saabudes saavad kodutud varjupaigas süüa iga päev. Nii oli see meil ka juba 2006. aasta alguses, kui pakane paukus 3 nädalat, siis 1 nädala hoolitses söögi eest adventkogudus ja 2 nädalat kohalikud toitlustajad.

Soov inimesi aidata on ka paljudel mittekristlastel, oluline on üksteist üles leida ja koos toimetada, nii on tulemus parem. Tänu ja au Jumalale abi ja juhtimise eest! Tänu ka kõigile tublidele tegijatele! Indu ja tahet ligimesi aidata ka uuel aastal!

SPA Rakvere Koguduse infoosakond
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat