Taani: Adventistide kiriku kodulehekülg võitis riikliku võistluse

Avaldatud 18.12.2006, allikas Adventist News Network

Kui Taani Adventist Media direktor Toomas Müller kuulis ühe Taani kristliku ajalehe toimetaja Kristeligt Dagbladi poolt korraldatavast Taani Parima Kirikuga-seotud Kodulehe võistlusest, keeldus ta Seitsmenda Päeva Adventistide Taani kodulehelülge sellele võistlusele kirja panemast.

"Me olime võistluses osalemise vastu sellepärast, et me ei ole olnud võimelised uuendama seda nii tihti, kui me oleks seda soovinud. Tundub, et keegi teine on meie lehe võistlusesse lisanud. Meie võit tuli üsna suure üllatusena,” ütles Müller auhinnatseremoonial, kus esimese auhinna sai Adventistide kogudus Taanis.

Üks oluline asi võitnud kodulehekülje www.adventist.dk juures on selle selgelt esitatud informatsiooni küllus. “Lehe lihtne disain on eeskujulik. See annab hea tutvustuse, kes adventistid on ja mis on nende põhimõtted,” ütles üks žürii liikmetest. Teine märkis, et “leht haarab sind endaga ja sa tahad seda põhjalikult uurida.”

Kohtunikud, kes valisid www.adventist.dk 270 teise osavõtja hulgast, olid imestunud ka lehe graafika ja esteetilisuse üle. Peale lehe läbi vaatamist naljatas üks kohtunikest, et leht oli tõenäoliselt juhuslike surfajate adventistide usku pööramiseks.

Kiriku koduleht peegeldab suures osas endise veebimeistri Kenneth Birch Petersoni tööd, kes töötas koos Mülleriga kaks aastat tagasi, et vaadata üle selle disain, struktuur ja sisu.

Need kaks disainisid kodulehe nii, et “külastajad saaksid idee sellest, mis kirikus toimub.” Põhiliselt tähendas see teha tüüpilised “kirikusisesed asjad” – nagu seda on sündmuste kalender – kergelt käsitletavaks juhuslikele surfajatele.

"Lehe vaimne sõnum," ütles Müller, "oli omada avatud lehekülg, kus uued külastajad võisid kergesti leida informatsiooni ja saada mulje kirikuelust."

Esimese auhinna võitjatena sai www.adventist.dk 25 000 DKK (umbes 52 500 EEK ), mis kulutatakse kodulehe reklaamimiseks Kristligt Dagbladi kodulehel.

Müller teatas, et alates võitmisest on lehte külastanud päevas umbes 500 külalist endise 120 -150 asemel. Ta usub, et lehel seisavad peagi ees uuendused. “Ma loodan, et praeguse avaliku tunnustuse tõttu taipavad kirikujuhid selle meediakeskkonna potentsiaali ja annavad sellele rohkem ressursse,” ütles ta.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat