Jõulutervitus 2017: Igatsus läheduse järele

Avaldatud 24.12.2017, autor Virve Toom

Advendiaeg toob kaasa mõtteid kodust ja kallitest inimestest, on igatsus armastada ja olla armastatud. On soov muuta külmal ja pimedal ajal oma kodu hubasemaks, valgusküllasemaks. On tahe sõita vanematekoju, kohtuda emaga, isaga, teiste pereliikmetega. Või siis hoopis oodata külla oma lapsi ja lapselapsi. Igatsus jagada lähedust ja tunda end vajalikuna, armastatuna.

Eriline õnn on, kui meil on inimesi, kellega seda lähedust jagada. Ometi on meie ümber palju neid, kes on kaotanud oma lähedase või on mingil põhjusel suhted katkenud neile kallite inimestega. Sellisel juhul võib olla jõuluaeg kohati väga nukker, sest igatsus läheduse järele on ikka olemas.

Kuid jõuluajal on keegi, kellele peaksime eriliselt mõtlema. See on Jõululaps Jeesus! Kui Jeesus oli sündimas, siis suunati Ta vanemad loomalauta, sest ei olnud muud kohta majas. Kui Jeesus kõndis täiskasvanud mehena siin maa peal, siis Ta tõdes, et rebastel on urud ja taeva lindudel pesad, aga Inimese Pojal ei ole, kuhu ta oma pea võiks panna (Mt 8:20). Nüüd ootab Jeesus, et annaksime oma südame Talle eluasemeks. Kui lubame Jeesuse oma ellu, kaob kurbus ja täitub Jeesuse soov pakkuda armu ja hoolt. Kuid veel olulisem on, et sinu ja minu üksindus saab peletatud, täitub igatsus läheduse ja armastuse järgi. Minu elu ja minu kodu saavad rõõmu täis, nii külluslikult täis, et soovin seda jagada ka teistega: sõprade ja võõrastega, perede ja üksikutega, rõõmsate ja kurbadega, kaugete ja lähedastega, suurte ja väikestega – kõigiga.

Kui ma olen juba Jeesuse oma südamesse vastu võtnud, siis usun, et jõuluaeg on just õige aeg selleks, et koristada oma südamekambrid ja muuta need hubasemaks, helgemaks; visata välja kõik ülearune, mis segab minu ja Jeesuse lähedast suhet.

Minu jõulusoov on Pauluse sõnadega: „Et Kristus usu kaudu elaks teie südameis ning te oleksite juurdunud ja kinnitatud armastuses, et te suudaksite koos kõigi pühadega tunnetada, milline on armastuse laius ja pikkus ja sügavus ja kõrgus, ning ära tunda Kristuse armastust, mis ületab iga tunnetuse, et te oleksite täidetud Jumala kogu täiusega.” (Ef 3:17–19) 

Kaunist jõuluaega koos Jõululapsega!

Virve Toom

Seitsmenda Päeva Adventistide Koguduste Eesti Liidu peasekretär

Jaga Facebookis
Vaata seotud teemal
Loe seotud teemal
Veel samalt autorilt
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat