Kirikujuhid palvetavad tuumakatsetuste pärast

Avaldatud 24.10.2006, allikas Adventist News Network

Seitsmenda Päeva Adventistide juhid ühinesid esmaspäeval, 9. oktoobril ühiseks palvuseks vastukajana Korea Rahvavabariigi (Põhja- Korea) tuumarelvakatsetustele.

Ühendriikides teostatavad geoloogilised uurimused registreerisid seismilisi muutusi üle terve maailma ning selle käigus avastati 4,2 magnituudiline värin Põhja-Koreas. Põhja-Korea ametlik Korea Uudisteagentuur (KCNA) kinnitas, et nad katsetasid tuumarelva.

Hommikuse koosoleku alguses palus pastor Jan Paulsen, maailma adventkoguduse president, dr Jairyong Leel, kes on koguduse Põhja Aasia-Vaikse Ookeani regiooni president, arutada antud olukorra teemadel.

„See muudab paljud inimesed meie territooriumil närviliseks ja ärritab neid,” ütles dr Lee. „Ma helistasin meie uniooni presidendile, pastor Myung Kwan Hongile ning küsisin sealse olukorra kohta. Tema vastas, et nüüd on neil tõepoolest kriis. Paljud inimesed on paanikas. Koreas on meil umbes 200 000 koguduseliiget. Põhja-Korea on meile väga lähedal, 25 miili meie divisjoni kontorist ehk pool tundi autosõitu ning juba võid näha Põhja-Korea inimesi.”

„Inimlikust vaatepunktist ei ole meil eriti muud teha kui palvetada,” ütles dr Lee „kuid Lõuna-Korea on ainus protestantlik riik siin regioonis. Me usume, et Jumalal on meie jaoks eriline plaan.” Lee ütles, et nad on teinud mitu reisi Põhja-Korea pealinna Pyongyangi, et kohtuda sealse valitsuse ametnikega. Neil visiitidel räägiti võimalusest, et adventistide meedikud võiksid seal väljaõpet korraldada.

Lee palus, et jätkuvalt palvetataks kogudustes selle probleemi pärast. Pastor James Wu, Hiina adventkoguduse president, palvetas selle olukorra pärast Aasta Nõukogu delegaatidega.

Seitsmenda Päeva Adventistide Kogudus on Koreas tegutsenud juba üle 100 aasta ning Sahmyooki Ülikool tähistab peatselt oma sajandat juubelit.
Jaga Facebookis
Veel samast rubriigist
Rubriigid
RSS
Veel huvitavat